Musk nakratko izgubio titulu najbogatijeg čovjeka na svijetu

Foto: EPA

VLASNIK Twittera i čelna osoba tvrtke Tesla Elon Musk nakratko je danas izgubio titulu najbogatijeg čovjeka na svijetu nakon snažnog pada vrijednosti njegovog udjela u kompaniji koja proizvodi električne automobile i ulaganja od 44 milijarde dolara u društveni medij.

Bernard Arnault, izvršni direktor luksuznog brenda Louis Vuitton, i njegova obitelj nakratko su preuzeli tu titulu, ali su se ubrzo opet vratili na 2. mjesto. Naime, Musk  je tijekom današnjeg dana u jednom trenutku vrijedio 185.3 milijarde dolara te je pao na drugu poziciju, iza Arnaulta sa 185.4 milijarde dolara, piše Reuters.

Pad dionica Tesle

Musk, koji je na prvom mjestu Forbesove ljestvice najbogatijih ljudi na svijetu od rujna 2021., ima neto vrijednost od 185.7 milijardi dolara, a titulu je najimućnije osobe na svijetu preuzeo od osnivača Amazona Jeffa Bezosa.

Dionice Tesle, koje su izgubile više od 47% vrijednosti otkako je Musk ranije ove godine dao ponudu za kupnju Twittera, pale su 2.7%. Početkom studenog je Muskova neto vrijednost pala ispod 200 milijardi dolara jer su investitori smatrali da je izvršni direktor i najveći dioničar svjetskog proizvođača električnih vozila više zaokupljen Twitterom nego Teslom.

Osim Tesle, Musk također vodi raketnu tvrtku SpaceX i Neuralink, startup koji radi na povezivanju ljudskog mozga s računalima.

Pročitajte više