Muškarac (34) na Krku uzgajao travu, našli mu desetke stabljika

Foto: PU primorsko-goranska

POLICIJA je provela kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom na čijoj je parceli pronađeno 40 posuda u kojima su zasađene biljke kanabisa, izvijestili su iz PU Primorsko-goranske.

Tereti ga se za počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga s obzirom na to da je na parceli u njegovom vlasništvu na otoku Krku pronađeno 40 posuda u kojima su zasađene biljke cannabis sative, visine od 2 do 15 cm.

Osim toga, na adresi stanovanja osumnjičenog pronađen je PVC paket s oko 13 grama marihuane, dok su na nekoliko parcela u šumskom predjelu otoka pronađene još 34 stabljike biljke cannabis sative, visine od 25 do 150 cm.

Policija ga zatekla s jointom blizu parcele gdje je uzgajao marihuanu

Policija je utvrdila da ih je osumnjičenik uzgajao i održavao tijekom ove godine. Kriminalističko istraživanje na parceli uhićenog hrvatskog državljanina provedeno je nakon što su ga policijski službenici sredinom proteklog tjedna zatekli u osobnom vozilu dok je neovlašteno posjedovao tzv. joint te manju količinu marihuane.

Kako se to dogodilo na šumskom putu odmah uz parcelu u vlasništvu osumnjičenog, provedeno je kriminalističko istraživanje tijekom kojega je pronađena ostala droga.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama 34-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte više

 

Pročitajte više