Muškarac koji je u Zagrebu ubio stanodavku nepravomoćno osuđen na 4 godine zatvora

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Zagrebu zbog ubojstva stanodavke nepravomoćno je osuđen Amir E. 

Jutarnji javlja kako je nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora. 

>> Počelo suđenje Amiru koji je nožem ubio stanodavku: "Zatvor mi smeta, trebam mir"

Izrazio je žaljenje i pokajao se, a u svoju obranu je iznio da je u stanu u kojem je ugasio život svojoj gazdarici bio podstanar od početka travnja te da ga je ona maltretirala. Sud mu je odredio i mjeru psihijatrijskog liječenja, a u kaznu će mu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru.

Kaže da ga je pokojna stanodavka zlostavljala

Amir E. u svoju obranu je rekao da ga je pokojna stanodavka zlostavljala, psovala mu majku, ulazila u sobu bez kucanja, da kobnog jutra nije popio propisanu terapiju te da ima "rupu" u sjećanju sve do odlaska s policajcima u postaju. U sudnici se stoga preslušavala snimka njegova ispitivanja u tužiteljstvu nakon ubojstva te se moglo čuti kako je ispričao i da je "krenuo prema stanodavki pa ga je udarila tanjurom".

Prema optužnici, Amir E. stanodavki je tijekom svađe i fizičkog sukoba ogulio kožu na vratu i ramenu. Nakon toga joj je nožem dužine oštrice 17 cm zadao ukupno 26 reznih rana po tijelu, od kojih su najteže bile one karotidne arterije na vratu. Umirovljenica je u bolnici 5. svibnja podlegla stravičnim ozljedama, šest dana nakon napada. 

Pročitajte više