Muškarac prebojao klupu duginih boja na Zrinjevcu u crno, brzo je vraćena nova

Foto: Pixsell

NEPOZNATI muškarac obojio je prednji dio klupe u duginim bojama na Zrinjevcu u crno. U tome su ga uhvatili fotoreporteri koji su ga snimili dok je sprejem bojao prednji dio klupe. Zadnji dio klupe ostavio je u duginim bojama. Klupa je tako u duginim bojama bila otprilike tri sata. Iz PU zagrebačke su nam rekli da nemaju nikakvu dojavu o tome. Poslali smo upit i Gradu Zagrebu. 

Podsjetimo, klupa je povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije postavljena na Zrinjevcu, a na prijedlog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba. 

 

Svega sat vremena kasnije komunalni redari Grada Zagreba vratili su klupu svježe obojanu u dugine boje na Zrinjevac.

 

Upravo danas je objavljeno i da će se treći zagrebački Pride Ride održati 25. lipnja 2022. godine. Povorka ponosa na biciklima i ove će godine zauzeti zagrebačke ulice kako bi upozorili na diskriminaciju i nasilje koje LGBTI osobe trpe te poručili da od borbe za svoja prava neće odustati sve dok ne ostvare potpunu ravnopravnost, poručuje inicijativa Ponosni Zagreb povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije (IDAHOBIT).

Tomašević nije dao zastave Hodu za život

Podsjetimo, prošlog tjedna Tomašević nije odobrio zastave Hodu za život jer se ne slaže s njihovim ciljevima. Gradonačelnik odlučuje za koje događaje će biti pokrovitelj i pokroviteljstvo odobrava za one događaje koji su u skladu s politikom gradske vlasti.

On također daje finalnu suglasnost na mišljenja gradskih zaposlenika vezano za projekcije na fontanama te za postavljanje zastava na gradske jarbole. Gradonačelnik Tomašević ne slaže se s ciljevima Hoda za život i ne može biti pokrovitelj takvim događajima, što je jasno govorio i za vrijeme kampanje za izbor gradonačelnika", objavili su iz njegove službe za odnose s javnošću. 

Pročitajte više