Muškarci po Labinu krali gorivo, uhitila ih policija

Foto: Pixsell/Dusko Marusic

POLICIJA u Labinu otkrila je kradljivce goriva, a riječ je o 31-godišnjaku iz Labina koji je počinio šest kaznenih djela krađe goriva i jednu tešku krađu, a od toga je pet puta bio u krađi s 40-godišnjakom, izvijestila je danas istarska policija.

Mlađeg muškarca se sumnjiči da je, u noći s utorka na srijedu, na gradilištu u Pulskoj ulici u Labinu provalio u radni stroj, iz kojeg je otuđio 90 litara goriva na štetu pravne osobe iz Pule, dok je prethodno u, noći s 21. na 22. siječnja, iz dvorišta zgrade u Ulici Vilete otuđio spremnik s ukupno 100 litara goriva na štetu 64-godišnjaka. 

Obojica su od ranije poznati policiji

Također ga se sumnjiči da je u razdoblju od 10. do 30. siječnja, zajedno s 40-godišnjakom također iz Labina, u dva navrata u Vinežu iz radnih strojeva i teretnih vozila otuđio oko 800 litara goriva na štetu dvije pravne osobe iz okolice Labina, a potom su i u Rudarskoj i Pulskoj ulici te u Štrmcu iz teretnih vozila otuđili oko 700 litara goriva na štetu tri pravne osobe iz Labina i okolice Raše. 

Kako se doznaje, obojica su od ranije poznati policiji zbog počinjena kaznenih djela imovinskog karaktera. Počinjenim kaznenim djelima oštetili su vlasnike za više od 2500 eura. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

Pročitajte više