Muž je nije htio pustiti u kuću. Zvala je policajce, uhitili su nju

Ilustracija: Marko Jurinec/PIXSELL

U VINKOVCIMA je Ivanka (36) zatražila oko 10:30 pomoć policije jer je suprug Zdravko (45) nije htio pustiti u obiteljsku kuću nakon što se vratila iz noćnog provoda.

No policajci su uhitili nju jer je suprugu, koji se tog trenutka pojavio na prozoru kuće, vikala da je kreten, iako je i on vrijeđao nju. Nije bila pod utjecajem alkohola i cijelo je vrijeme surađivala s dvojicom policajaca, priznali su redarstvenici na sudu.

Zašto su je onda uhitili i odveli u policijsku postaju na zadržavanje? Teško je to objasniti, piše Danica. Prema presudi, ona se u studenome oko 10:30 u Vinkovcima ispred obiteljske kuće nasilnički ponašala u obitelji te je počinila psihičko nasilje prema suprugu Zdravku.

Sudac zaključio da je Ivanka mužu povrijedila dostojanstvo i uznemirila ga

"Dok su policajci M. i  A. ispred obiteljske kuće obavljali razgovor sa Zdravkom, počela je vikati i vrijeđati supruga riječima: 'Majmune, kretenu jedan, uništit ću te, ti si glumac i kretenčina, mrtav si za mene, kretenčino jedna!' To je kod njega prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenost, dakle počinila je nasilje u obitelji", zaključio je prekršajni sudac.

Policija ju je odmah uhitila, i to već oko 10:45, "jer osobite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti istovrsni prekršaj". Suprug je svjedočio da je Ivanka noć provela izvan kuće, da bi u radnim dopodnevnim satima došla doma, i to s dvojicom policijskih službenika.

"Supruga je bila ljuta jer joj nisam htio predati dijete te mi je u ljutnji izgovorila uvredljive riječi, a kojih se sada ne sjećam. Uputila mi je i prijetnju, ali se točno ne sjećam kakva je to bila prijetnja", naglasio je povrijeđeni suprug, koji kaže da od tog dana oni više nisu zajedno.

Suprug je, doduše, priznao da je "prethodnu večer on supruzi mobilnim telefonom uputio više poruka, a koje se odnose na njezino ponašanje i prethodna izbivanja iz kuće".

"Da, u poruci sam napisao da ne dolazi kući i da je brak između nas dvoje prestao te je istina da sam napisao i riječi 'gubi se, kurvo'", potvrdio je Zdravko.

Policajac M. kaže da je s kolegom A. upućen na tu adresu u Vinkovcima "povodom dojave Ivanke da njezin suprug njoj ne dozvoljava ulazak u obiteljsku kuću, a dolaskom na navedenu adresu oko 10:30 oni su zatekli Ivanku u osobnom automobilu parkiranom uz rub kolnika".

Mora platiti 300 kuna

"Rekla nam je da je suprug ne pušta u kuću. Ja sam pozvonio na vratima, nakon čega se na prozoru pojavio Zdravko. Rekli smo mu zbog čega smo došli, a tog časa iz automobila je izašla Ivanka te u ljutnji suprugu rekla: Kretenčino, majmune, mrtav si za mene!" Riječ 'kretenčino' je ponavljala više puta", naveo je policajac M.

Kaže da ju je upozorio da se smiri, ali ona je i dalje suprugu govorila da je kreten. Zato ju je pozvao u službeno policijsko vozilo kako bi u policijskoj postaji nastavio daljnje postupanje prema njoj. Ona je to bez pogovora učinila te se u postaji podvrgnula alkotestiranju. Uopće nije bila pod utjecajem alkohola.

"Potom smo je uhitili te kasno poslijepodne doveli na sud zbog počinjenja prekršaja nasilničkog ponašanja u obitelji", zaključio je vinkovački policajac.

Sud je Ivanku proglasio krivom zbog psihičkog nasilja prema mužu te ju je osudio na 600 kuna novčane kazne. Kako je jedan dan provela u pritvoru, mora platiti 300 kuna. Presuda je nepravomoćna i na nju se Ivanka može žaliti. Razvedena majka dvoje djece, inače, zaposlena je i prima plaću od 3400 kuna. Nema nikakvu imovinu.

Pročitajte više

 

Pročitajte više