Na jedrilici u Portugalu zaplijenjena tona kokaina

Ilustracija: EPA

PORTUGALSKE vlasti zaplijenile su oko tonu kokaina na jedrilici koja je plovila Atlantikom iz smjera Latinske Amerike i uhitile 53-godišnjaka, priopćile su ratna mornarica i pravosudna policija.

Uhićeni muškarac je bio sam na jedrilici

Jedrilica je zaustavljena na otvorenom moru u noći na srijedu, oko 370 kilometara od portugalske obale, rekao je za AFP Artur Vaz, pročelnik odjela pravosudne policije za suzbijanje trgovine drogom. Pošto ga je locirala i zaustavila, policija je pretražila brod i uhitila jedinog člana posade, 53-godišnjeg stranog državljanina, dodaje se u priopćenju portugalske ratne mornarice.

Jedrilica koja je plovila pod poljskom zastavom, duga oko 16 metara, s Atlantskog oceana je dopraćena u pomorsku bazu Almadu, južno od Lisabona, kamo je stigla jučer ujutro. Portugalski istražitelji navode da je droga bila namijenjena nekolikim europskim zemljama.

"Možemo potvrditi da trenutno u Europu ulaze velike količine droge, osobito kokaina i hašiša. No kokain se uglavnom doprema u kontejnerima", kazali su iz policije. Opearacija Monako rezultat je međunarodne suradnje u kojoj su sudjelovali portugalska pravosudna policija, Državna uprava za obavješćivanje i za carinsku istragu (DNRED) te američka Uprava za suzbijanje narkotika (DEA).

Pročitajte više