Na Mjesecu snimljen čudan objekt, šire se svakakve teorije. Astronom sve pojasnio

PRIJE tri dana novinar portala Spacenews, koji prati misiju kineskog rovera Yutu 2 na Mjesecu, tvitao je da je jedna od fotografija s rovera u daljini zabilježila nepoznat objekt kockastog oblika.

Naravno, isti čas su krenule razne teorije o tome kako se radi o izvanzemaljcima.

Kako to često bude, odgovor je puno jednostavniji. Za RTL Direkt sve je komentirao Ante Radonić, jedan od vodećih domaćih astronoma.

"Zaista je na horizontu snimljeno nešto što sliči na nekakvu kocku. To bi mogla biti jedna gromada širine metar, malo više. Ona nije pravilna gromada, nema ona pravilne stranice. Kad bude snimljena izbliza, vidjet ćemo da će ona puno prirodnije djelovati", rekao je Radonić.

"Očito je to nekakva stijena koja je bila izbačena prilikom davnog impakta, udara asteroida ili meteorita, očito je stvar prirodna", rekao je Radonić. Dodao je kako nema govora o vanzemaljcima.

"Moram reći da je američki orbiter koji kruži oko Mjeseca dosta detaljno snimio površinu, i dan-danas se vide tragovi astronauta. Ali nikad nije nađeno nešto da je umjetnog podrijetla što je stiglo sa Zemlje", rekao je.

Pročitajte više