Na momačkoj kod Požege bacio bombu, četvero ozlijeđenih. Policija objavila detalje

Ilustracija: Google maps, YouTube

KAKO je javio portal pozega.eu, momačka večer koja se održala u četvrtak u mjestu Kunovci kod Požege otišla je u krivom smjeru. Kako su im ispričali očevici, u jednom trenu počele su se bacati ručne bombe.

"Moglo je doći do veće tragedije, na svu sreću nije. Od krhotina bombe koju je bacio neodgovoran pojedinac ozlijeđene su tri osobe. Ozlijeđeni su prevezeni u bolnicu, gdje im je pružena liječnička pomoć", prepričao im je jedan očevidac.

"Sinoć oko 23:30 ispred obiteljske kuće u Kunovcima 27-godišnjak pod utjecajem alkohola aktivirao je eksplozivnu napravu kojom prilikom je ozlijeđen 64-godišnjak koji je također bio pod utjecajem alkohola, kao i 27-godišnjak", rekla je portalu glasnogovornica požeške policije.

27-godišnjak je uhićen te policija provodi kriminalističko istraživanje.

Policija objavila detalje, ozlijeđeno četvero ljudi

Policija je danas objavila detalje.

"Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske su dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Naime, 27-godišnjak je u četvrtak 17. lipnja 2021. oko 23:30 u mjestu Kunovci u dvorištu obiteljske kuće pod utjecajem alkohola aktivirao eksplozivnu napravu, čime je izazvao opasnost za život ili tijelo ljudi koji su se u tom trenutku nalazili u blizini.

Uslijed aktiviranja eksplozivne naprave ozlijeđena su trojica muškaraca starosti 25, 26 i 64 godine, kao i osumnjičeni. Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni 27-godišnjak tijekom 2021. godine neovlašteno nabavio i posjedovao ručnu bombu, a koju je aktivirao 17. lipnja.

Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 27-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ i predan je pritvorskom nadzorniku", objavila je policija.
 

Pročitajte više