Na utakmici u Argentini sukob navijača, jedan navijač umro. Na teren bačen suzavac

Foto: Profimedia

JEDNA je osoba preminula u nasilnim sukobima navijača u La Plati tijekom utakmice argentinskog nogometnog prvenstva između Gimnasia La Plate i Boca Juniorsa koja je prekinuta. Utakmica je prekinuta u devetoj minuti zbog velikih nereda ispred stadiona. Policija je gumenim mecima i suzavcem rastjerala navijače koji su pokušali ući na već pun stadion.

Ispred stadiona je bilo oko 10.000 navijača, većina bez ulaznica. Policija je u jednom trenutku bacila suzavac koji se proširio i po tribinama pa je dio navijača utrčao na teren kako bi došli do zraka, zbog čega je utakmica prekinuta. "Zrak je bio pun suzavca i nije se moglo normalno disati. Situacija je izmakla kontroli i više nije bilo jamstva sigurnosti", rekao je sudac susreta Hernan Mastrangelo.

Prema lokalnim medijima, nekoliko desetaka gledatelja je odvezeno u bolnicu zbog djelovanja plinova. Gumenim metkom pogođen je i snimatelj sportskog kanala, a jedna je osoba preminula od zastoja srca. "Mogu potvrditi da je 57-godišnji muškarac umro od zastoja srca", rekao je Sergio Berni, ministar sigurnosti pokrajine Buenos Aires.

Pročitajte više