Na Zrinjevcu nema više klupe u duginim bojama. Grad objasnio zbog čega

NA zagrebačkom Zrinjevcu danas nema klupe u duginim bojama. Nakon što je jučer postavljena, uništena, obnovljena pa ponovno postavljena, danas klupe nema.

O svemu su se oglasili iz Možemo, stranke koja je na vlasti u Zagrebu. Oni kažu da i nije bio plan da klupa tu bude dulje od jednog dana.

"Grad Zagreb je klupu u duginim bojama na Zrinjevcu jučer postavio na jedan dan, na inicijativu Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba, kako bi obilježio Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije.

Dugine zastave i dalje su na gradskim jarbolima i bit će tijekom cijelog Pride mjeseca. Naša gradska uprava stoji uz LGBT zajednicu i nastavit će štititi i promovirati prava LGBT osoba, ne samo simbolički, nego i konkretnim poteznima i politikama.

Što se tiče klupe, ona je na Zrinjevac, na mjesto gdje je završio prvi Prajd prije 21 godinu, postavljena privremeno zato što je Zrinjevac zaštićeni spomenik parkovne arhitekture, ali Grad Zagreb odredit će joj novu, trajnu lokaciju", kažu iz Možemo.

 

Pročitajte više