Načelnik koji je općinskom karticom plaćao bordel dijelio priznanja građanima

NAČELNIK općine Murter-Kornati Toni Turčinov sredinom travnja 2019. potrošio je 1560 proračunskih eura u austrijskom klubu La Cocotte. USKOK je pokrenuo izvide radi peglanja službene kartice u austrijskom bordelu, što je Turčinov pokušao prikriti lažiranjem računa.

Turčinov tvrdi da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal kako bi obeštetio Općinu. Hotel je medijima osporio autentičnost računa.

Načelnik je nakon izbijanja afere najavio da podnosi ostavku na mjesto vijećnika u županijskoj skupštini, ali i da, uz podršku svojih suradnika i sumještana, nastavlja dalje raditi na započetim projektima u Općini Murter-Kornati.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je tada da Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) obavlja izvide u sklopu provjera informacija da je načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov nenamjenski koristio općinsku karticu.

Gdje je danas?

Lokalni portal Murter News objavio je kako je Turčinov u četvrtak sudjelovao na svečanoj sjednici povodom Dana općine.

U četvrtak, 29. rujna na Blagdan sv. Mihovila i Dan Općine Murter-Kornati u kino dvorani ‘Žut’. Na sjednici su dodijeljene su plakete i priznanja zaslužnim Murterinima te nagrada za životno djelo

Objavljuje Murter NewsPetak, 30. rujna 2022.

Na svečanoj sjednici nazočili su, osim načelnika Općine Tonija Turčinova, predstavnika Općine i Općinskog vijeća, župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić te načelnici okolnih mjesta.

Turčinov je, kako podsjeća portal, podsjetio na sve projekte Općine u protekloj godini, a sa zadovoljstvom priopćio kako projekt ‘Zaželi’ ide dalje te da je od Ministarstva dobiveno još 3 milijuna kuna za vrtić za koji, vjeruje, da će ga, unatoč svim poznatim problemima, zajedničkim snagama i napokon dovršiti.

"Od svih ovih projekata ništa ne bi bilo da nema mojih kolega i Općine i Komunalnog, oni su ti koji rade te projekte, a mi smo tu da im pomognemo ostvariti zamišljeno uz veliku potporu Županije Šibensko-kninske. Posebno mi je drago što ćemo uskoro napokon urediti ulaz u Murter, koji će uz novo okretište i budući kružni tok biti reprezentativniji.

Protekle godine uredili smo dječje igralište na Lukama, proveli projekt Murterske vedute na Gradini, organizirali razne akcije i izložbu na Raduču, sagradili smo kuću jednoj obitelji iz Petrinje koji su u potresu ostali bez svega, uredili smo pročelje Općine i pokrenuli solarnu elektranu na krovu čime ćemo smanjiti račune za struju što je posebno važno u ovim vremenima koja nam dolaze", kazao je Turčinov te dodao kako je općina jedna od najuspješnijih što se tiče povlačenja novca iz Europskih fondova.

Na najsvečanijem dijelu današnje sjednice predsjednik Općinskog vijeća Krešimir Mudronja i načelnik Toni Turčinov dodijelili su nagrade i priznanja Općine Murter-Kornati.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više