Načelnik optužen za napastovanje: Zbog moralnih razloga ne želim biti teret HDZ-u

Foto: Facebook

NAČELNIK općine Popovac Zoran Kontak je za Novu TV potvrdio kako je napustio HDZ nakon što se u medijima pojavila priča da ga je 34-godišnjakinja optužila za seksualno uznemiravanje. "Samoinicijativno sam podnio zahtjev za isključenje iz stranke. Zbog moralnih razloga ne želim biti na teret stranci u ovoj situaciji dok ne dokažem svoju nevinost", poručio je. 

Odbacio je nagađanja da je odluku o napuštanju stranke donio na temelju uputa iz središnjice. "Nije bilo nikakvih naloga, ovo je moja samoinicijativna odluka", naglasio je. Inače, predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a i župan Ivan Anušić je prvi rekao da je Kontak napustio stranku. 

Ostaje na poziciji načelnika

"Nema se što tu puno reći. Situacija koja se dogodila... Ja sam s njim razgovarao telefonom i dogovorili smo se vrlo brzo, on je rekao da će svoje braniti i obraniti na sudu", poručio je Ivan Anušić, predsjednik Županijskog odbora Slavonije i Baranje. Ipak, Kontak je istaknuo kako ne planira napustiti poziciju načelnika općine. "Obavljat ću dužnost općinskog načelnika kao i ranije", kazao je. 

Pokušao je objasniti zbog čega je napustio stranku, ali ipak ostaje načelnik. "Ima razlike. Ja ću i dalje obnašati dužnost načelnika i obavljati svoj posao", zaključio je. Podsjetimo, djelatnica na javnim radovima Općine Popovac je jučer za Novu TV ispričala kako ju je Kontak napastovao. 

"Počeo se skidati"

"Počela sam raditi svoj posao. Nakon nekih sat vremena ugledala sam načelnika. Rekao je: 'Dođi, trebaš nešto da pomogneš.' Otključao je vrata. Ušli smo unutra. On je zaključao vrata. Ja sam već tada bila u šoku. Pitala sam ga zašto je zaključao vrata. On se počeo skidati. Skinuo je hlače", rekla je. 

"On me je uhvatio za ruku desnu i povukao. Ja sam se uspjela nekako otrgnuti. Otključala sam vrata jer on nije imao vremena jer je držao hlače drugom rukom. Ja sam pobjegla van iza pošte", opisala je. Tvrdi kako je odmah sa svojim suprugom otišla na policiju prijaviti slučaj. 
 

Pročitajte više