Načelnik Udbine pobunio se protiv stoke koja luta, stalno prima prijetnje

Ilustracija: Marko Lukunic/PIXSELL

ZBOG prijetnji načelniku Općine Udbina Josipu Seučeku, policija je uhitila dvije osobe.

Načelnik Udbine nije htio govoriti javno o prijetnjama koje je dobio, no doznaje se da je povod dugogodišnji problem nečuvane stoke, koja luta tim krajem i ugrožava ljude u prometu.

S ovim kaznenim djelom povezana je i prijava protiv 23-godišnjakinje iz Perušića jer je prije dva dana ostavila bez nadzora svog konja, čime je ugrozila cestovni promet, a sličnih je situacija, kažu mještani, bilo i prije.

Načelnik je dobio prijetnje upravo zato što je pokušao na neki način regulirati problem lutajuće stoke. RTL javlja da su uhićeni danas načelnika sačekali u restoranu, pričekali da ode na toalet i tamo mu rekli da nije pametno to što radi.

Rodbina uhićenih okupila se ispred zgrade ODO-a

Rodbina uhićenih okupila se ispred zgrade Državnog odvjetništva.

Policija je uhitila dvojicu muškaraca iz Perušića, starih 26 i 31 godinu, zbog prijetnji načelniku općine Udbina Josipu Seučeku.

Dok je trajalo saslušanje, okupila se rodbina uhićenih. Ispred zgrade Općinskog državnog odvjetništva okupilo se 15-ak članova obitelji osumnjičenika, zajedno s malom djecom, što je, kako se doznaje, uobičajena podrška romskih obitelji njihovim procesuiranim članovima.

"Zbog interesa istrage ne mogu govoriti o konkretnom napadu na mene, ali mogu reći da se tu radi o trajnom problemu nekontrolirane ispaše nečuvane stoke, o takvoj nebrizi za stoku da su štete poljoprivrednicima svakodnevne te da je ugrožena i sigurnost ljudi u prometu", rekao je Seuček i poslao poruku svima da se "problemi moraju riješiti".

Pročitajte više