Nacional: Ćorušić pijan pucao po zagrebačkim Šestinama

Foto: Hina

NAKON što je sinoć Index objavio da je policija HDZ-ovog šefa Rebra Antu Ćorušića 22. rujna 2009. godine dovela u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče nakon što je pijan u obiteljskoj svađi mahao pištoljem i prijetio da će se ubiti, u današnjem Nacionalu otkriven je još jedan incident za kojega se dosad nije znalo.

> Doznajemo: Policija je 2009. privela Ćorušića. Pijan, pred djecom, prijetio pištoljem

Naime, prema pisanju Nacionala, Ćorušić je par godina nakon obiteljskog incidenta pijan pucao iz pištolja u zagrebačkom naselju Šestine gdje ima obiteljsku kuću, a sve je policiji prijavila jedna strana ambasada koja tamo ima rezidenciju. Policija je i tog puta privela Ćorušića u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

Izvori Nacionala tvrde da je Ćorušić imao zaštitu policije u oba slučaja jer mu je trebala biti oduzeta dozvola za posjedovanje oružja, a koju on navodno posjeduje jer se bavi lovom.

I Index je slao upit policiji s pitanjem je li mu policija oduzela oružje, no odgovor nismo uspjeli doznati, jer su se u MUP-u, kad smo ih pitali o ovome, pozvali na odredbe o zaštiti osobnih podataka.

Pijan prijetio da će se ubiti

Podsjetimo o detaljima slučaja kojega je Index jučer objavio. Prema dokumentima koje imamo, Ćorušić je tijekom svađe sa sinovima "oko učenja" izvadio pištolj, navodno bez metaka i zaprijetio da će se ubiti. "Djeca su", piše u službenom dokumentu, "pobjegla iz stana" i pozvala policiju, dok je supruga ostala s njim. Navodno je Ćorušić popio dvije čaše vina.

Po dolasku policije i otpremanju na psihijatriju, aktualni ravnatelj zagrebačkog KBC-a pokušao je objasniti svoje postupke. Kazao je da je otac četvero djece, da su dvojica najstarijih blizanaca izgubila dvije godine na fakultetu, dok treći, šesnaestogodišnjak, nije došao kositi travu iako je obećao.

"Sve to ga je uznemirilo i naljutilo. Jučer je bio dežuran te je izmoren. Popio je dvije čaše vina. Došlo je do sukoba, uzeo je pištolj koji je uredno bio smješten u podrumu i prenio ga u auto. Djeca i supruga su to vidjeli, sin blizanac pozvao je policiju. Djeca su se u svađi priklonila majci. Nakon sukoba su sva četiri sina izišla iz kuće i pozvala MUP. Tijekom svađe je rekao da će se objesiti, ali nema namjeru to učiniti jer voli život, ima lijepu karijeru i posao", zabilježeno je u izvještaju nadležnih službi te večeri. Piše i da je Ćorušić niječno odgovorio na upit o "postojanju duševnih smetnji".

Proteklih dana pisalo se da je Ćorušić 2016. godine trebao postati ministar zdravstva u vladi Tihomira Oreškovića. No, Nacional je otkrio da je Most stavio veto zbog Ćorušićeve pogreške - pacijentici je izvadio pogrešan jajnik. S druge strane, Ćorušić je u emisiji Hrvatske televizije Nedjeljom u 2 izjavio da je Most zaista bio protiv njegova ulaska u vladu, ali je kasnije popustio, no ne i Orešković. Tadašnji premijer nikako nije htio da mu u timu bude Ćorušić.

Ambicioznom liječniku to ipak nije pretjerano utjecalo na karijeru pa je kasnije, navodno preko crkvenih krugova, postao ravnatelj KBC-a Zagreb.

Pročitajte više

 

Pročitajte više