Najavljuju se zahlađenje i snijeg, trebalo bi ga biti i u nizinama. Evo kad stiže

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

NA ZAPADU zemlje danas postupno smanjenje naoblake, a na istoku unutrašnjosti i u Dalmaciji većinom oblačno, ponegdje s kišom, lokalno i izraženijim pljuskovima te grmljavinom, prognozira za danas Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). 

 U unutrašnjosti ujutro te ponovno navečer mjestimice magla.

Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjeren i umjereno jak sjeverozapadni vjetar, kratkotrajno ponegdje i sjeverni, a u ostatku Dalmacije još prijepodne jugo.

Najviša dnevna temperatura od 6 do 11, na Jadranu između 12 i 17 stupnjeva Celzijevih.

Budući da će se i danas dobar dio dana zadržati nestabilno vrijeme, s oborinom uglavnom u istočnom dijelu unutrašnjosti, ali i na području Dalmacije, gdje veći dio dana može biti povremene kiše koja mjestimično može biti obilnija, ne čudi da je na snazi Meteoalarm, koji upozorava na obilnu kišu u kninskoj i splitskoj regiji. Ipak, danas će biti i sunčanih razdoblja, kako na dijelu obale tako i u unutrašnjosti.

Krajem tjedna stiže snijeg

Srijeda donosi kišu uglavnom duž Jadrana i u područjima uz Jadran, gdje lokalno može biti obilnije oborine.

U drugom dijelu tjedna kiša i pljuskovi bit će još češća pojava, osobito od petka, kad će se oborina intenzivirati diljem zemlje. Ipak, temperature će biti više od prosjeka za ovo doba godine.

I u danima vikenda treba računati na nestabilne i vrlo kišovite prilike. Nedjelja donosi hladniji zrak u naše krajeve pa će kiša prelaziti u snijeg, osobito u drugom dijelu dana. Osim u gorju, snijeg je prolazno izgledan i u nizinama, prognozirala je meteorologinja N1 Tea Blažević. 

Pročitajte više