Najmanje 11 mrtvih u odronu na sprovodu u Kamerunu

Screenshot: YouTube

NAJMANJE je 11 osoba poginulo u nedjelju u urušavanju zemljanog nasipa na sprovodu u siromašnoj četvrti u Yaoundeu, glavnom gradu Kameruna, rekao je guverner te pokrajine za javni radio CRTV.

Policija je u nedjelju predvečer evakuirala četiri tijela umotana u bijele plahte u siromašnoj četvrti Damasu, u istočnom predgrađu Yaoundea, izvijestio je novinar AFP-a okružen stotinama stanovnika koji su izbezumljeni tragali za članovima svojih obitelji i pripadnika spasilačke službe koji su pokušavali prokrčiti put do mjesta nesreće.

Mnoge obitelji su bile smještene u velikim šatorima na neobrađenom zemljištu na vrhu brijega kada se tlo urušilo, rekli su za AFP stanovnici na mjestu događaja.

"Zasad imamo 11 trupala i nastavlja se potraga za drugima zatrpanim pod zemljom", rekao je za CRTV Naseri Paul Bea, guverner Središnje pokrajine, koje je Yaounde središte. "Ovi su se ljudi okupili kako bi oplakali članove" svojih obitelji koji su "otišli prije njih. Neki su sjedili u šatoru koji je zatrpala zemlja", dodao je.

Pročitajte više

 

Pročitajte više