Najmanje 11 ubijenih u sukobu kartela u Meksiku, 15 napadača pucalo po hotelu

Foto: EPA

VIŠE od desetak naoružanih napadača pucalo je po hotelu u meksičkom gradu Celaya ubivši najmanje 11 ljudi, rekli su dužnosnici i lokalni mediji. Sumnja se na to da su napadači povezani s narkokartelima u Meksiku.

Reuters prenosi da je sedam žena i tri muškaraca ubijeno na mjestu, navodi se u priopćenju dužnosnika grada u meksičkoj regiji Guanajuato. Napad se dogodio u četvrti Valle Hermoso. Glasnogovornik državne vlade priopćio je da su dvije osobe ranjene.

Pucali i bacili Molotovljeve koktele

U napadu je sudjelovalo oko 15 naoružanih osoba, pišu meksičke novine El Universal. Napadači su pucali i bacili Molotovljeve koktele, navodi se u novinama. Meksička nacionalna garda, ministarstvo obrane i državne sigurnosne snage Guanajuata tragale su za naoružanim ljudima, rekli su sigurnosni dužnosnici.

Već nekoliko godina grad Celaya ima porast nasilja, što je povezano s kartelom Santa Rosa de Lima. Riječ je o kartelu koji je u ratu s kartelom Jalisco. Santa Rosa se uglavnom bavi drogom, iznudom i krađom goriva, a bivši vođa kartela Jose Yepez osuđen je na 60 godina zatvora početkom 2022., piše BBC.

Vladini podaci pokazuju da su se u prva četiri mjeseca ove godine u regiji Guanajuato dogodila 993 ubojstva.

Pročitajte više