Nakon 65 godina otkriveno tko je dječak nađen mrtav u kutiji u SAD-u. Objavljeno ime

Foto: Nacionalni centar za nestalu i izrabljivanu djecu

VIŠE od 60 godina nakon što je dječak pronađen mrtav u kutiji u Philadelphiji, istražitelji su identificirali dijete uz pomoć DNA analize, objavila je policija.

U slučaju koji je poznat kao "Dječak u kutiji" dijete je 25. veljače 1957. pronađeno umotano u deku u kartonskoj kutiji u šumovitom području sjeveroistočne Philadelphije, objavio je Nacionalni centar za nestalu i izrabljivanu djecu.

Identitet dječaka godinama bio misterij

U centru su rekli da je dječak imao nekoliko ožiljaka na tijelu i da mu je kosa bila nasilu ošišana, piše CNN. Procjenjuje se da je dječak bio star između četiri i šest godina. Težio je oko 13 kilograma te se činio pothranjenim, izvijestio je centar.

"Unatoč brojnim pokušajima da se dijete identificira tijekom godina, identitet dječaka ostao je misterij. Kroz detektivski rad i analizu DNA, policija je konačno uspjela identificirati dijete", priopćila je policijska uprava Philadelphije.

Najstarije neriješeno ubojstvo u Philadelphiji

Slučaj "Dječaka u kutiji" je najstarije neriješeno ubojstvo u Philadelphiji. Policija još uvijek traži ubojicu djeteta, a postoji i nagrada od 20.000 dolara za informaciju koja bi dovela do uhićenja i osude u slučaju.

Policija je danas održala konferenciju za medije na kojoj je objavila identitet dječaka, kao i neke druge detalje. Vlasti su dječaka identificirale kao Josepha Augustusa Zarellija. Njegov datum rođenja je 13. siječnja 1953. godine.

Unuka Billa Kellyja, koja je uzela dječakove otiske prstiju na dan kada je pronađen rekla je da bi njezin djed bio zadovoljan razvojem događaja nakon što je bio prvi na mjestu događaja kada je dječak pronađen.

"Nikada nije zaboravio taj prizor. Mislim, kako bi mogao? On je bio stručnjak za otiske prstiju na sceni. Ti otisci prstiju bili su ukorijenjeni u njegovom umu cijeli život", rekla je za ABC News.

Pročitajte više