Nakon potresa Dumbović planirao graditi adrenalinski park, ostao je neplaćen projekt

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

NAKON potresa u Petrinji, dok su ljudi čekali bilo kakav krov nad glavom, pa makar i kontejner, bivši gradonačelnik Darinko Dumbović planirao je gradnju adrenalinskog parka. Njegova nasljednica kaže: za to idejno rješenje dočekao ju je račun od gotovo 100 tisuća kuna, piše RTL.

Darinko Dumbović je otišao - adrenalinskog parka na području Petrinje nema. Za njega je Grad, uoči prošlih lokalnih izbora, tada s njim na čelu, naručio idejno rješenje. Sve piše na stranicama Grada, ali malo tko zna o čemu je riječ.

Za idejno rješenje adrenalinskog parka Petrinja je dobila račun od 91 tisuću kuna.

"Nalazili smo nekakve naručene projekte poput disruptivnog koncepta Grada Petrinje, koji nitko od nas ne zna što znači, onda neke mobilne kamere koje su stajale neiskorištene, sve je to stajalo stotine tisuća kuna, pojedine narudžbe", kaže Magdalena Komes, gradonačelnica Petrinje.

Nije joj jasno ni zašto je jednoj tvrtki plaćen vrtoglav iznos za posao pripreme dokumentacije za procjenu štete nakon potresa na gospodarskim objektima. Trebalo ga je odraditi gradsko povjerenstvo.

"Koji je razlog zašto to Povjerenstvo nije odradilo odnosno zašto je dodatno isplaćeno oko 2 milijuna kuna, ako se ne varam za iste te radove, vidjet ćemo što će istražni postupak pokazati budući da je i ta dokumentacija izuzeta iz Gradske uprave", dodaje Komes.

Ovrha zbog računa od 300.000 kuna

RTL piše i kako je Grad bio ovršen zbog računa od više od 300 tisuća kuna za uklanjanje jednog seoskog društvenog doma jer ga nisu imali čime platiti. Gradnja novog je stala, zbog nepotpune dokumentacije. Pronađeno je novo rješenje, ali mještani gube strpljenje.

O konkretnom slučaju Dražen Ivanić, odvjetnik bivšeg gradonačelnika, ne zna ništa. Dumbović se sa svim sumnjama zbog kojih je u jednomjesečnom zatvoru nosi dobro jer su, kaže, neosnovane. Čudi se kako njihove žalbe još nisu riješene, a nije mu jasno i zašto se mediji bave Dumbovićem, a ne obnovom. O svemu smo pitali i USKOK, ali odgovor još nismo dobili.

"Gradonačelnica Petrinje očito jedino o čemu ona promišlja i što iznosi u javnost su podaci o tome da li je netko izuzeo kakav dokument ili ne, a što je samo po sebi tajni podatak", rekao nam je u telefonskom razgovoru Dražen Ivanić, odvjetnik Darinka Dumbovića.

Pročitajte više