Naoružani migranti pokušali oteti teretni brod. Spasili ga talijanski specijalci

Screenshot: Twtitter

TURSKI teretni brod na koji su se ukrcali pripadnici talijanskih specijalnih snaga nakon što je posada otkrila skupinu nepoznatih ljudi trenutno se nalazi kod Napulja, dok policija i dalje provodi istragu, objavljeno je danas na internetskoj stranici Marine Traffic.

"Sve je dobro prošlo. Čestitam pripadnicima odreda San Marco i policiji koji su dovršili ovu operaciju", izjavio je talijanski ministar Guido Crosetto.

Kasno u petak Crosetto je priopćio da je na brodu otkriveno 15 "ilegalnih migranata", bez navođenja kako su dospjeli na brod i koja je njihova zemlja podrijetla.

ANSA je izvijestila da je ured tužitelja naredio policiji da izvrši provjeru te da su se migranti iskrcali. Turski ministar prometa je u petak objavio da je brod Galata Seaways bio na putu od turske luke Yalova do Sete u Francuskoj.

Migranti su otkriveni nakon što su ih snimile sigurnosne kamere, a kapetan broda je alarmirao policiju jer su dvojica sa sobom nosili noževe.

Posada se zabarikadirala u strojarnicu i uzbunila pomorske vlasti u Turskoj koje su potom kontaktirale Italiju i Francusku. Brod je naposljetku zaplovio prema Napulju.

Pročitajte više