Napadač na sveučilište u Njemačkoj preko WhatsAppa najavio što će učiniti

Foto: EPA

NAPADAČ koji je na Sveučilištu u Heidelbergu usmrtio jednu te ozlijedio tri osobe, svoje je djelo prije toga najavio preko jedne komunikacijske platforme, priopćila je policija na konferenciji za tisak u Heidelbergu. "Neposredno prije samog djela 18-godišnji počinitelj je preko jedne WhatsApp grupe poručio kako sada "treba kazniti neke ljude", rekao je Siegfried Kollmar, predstojnik policijske uprave Heidelberg.

>> Detalji napada u Njemačkoj: Student počeo pucati, ubijena mlada žena

U istoj poruci počinitelj je izrazio želju da bude pokopan na moru. Policija je odbila špekulacije oko motiva ovog kaznenog djela, ali je prije toga isključila politički i vjerski motiv. "Trenutno polazimo od toga da se radi o psihičkom poremećaju ili o ljubavnoj drami", rekao je jedan predstavnik policije. 

Istražni organi su najavili da će u sljedećim danima istragu intenzivirati na bližu okolinu počinitelja. Kako je priopćeno, radi se o jednom Nijemcu iz obližnjeg Mannheima koji je i sam bio student te prethodno nije bio kažnjavan.

Oružje nabavio u inozemstvu

18-godišnjak je u ponedjeljak prijepodne s dvije puške, od kojih je jedna sačmarica, ušao u predavaonicu prirodoslovnog fakulteta Sveučilišta u Heidelbergu te hicima ozlijedio četiri osobe, od kojih je jedna umrla u toku dana.  

 

Policija pretpostavlja da se radilo o ciljanom ubojstvu jedne osobe jer počinitelj, usprkos činjenici da je posjedovao još mnogo streljiva, nije nastavio s pucnjavom. Prema prvim informacijama, počinitelj je oružje nabavio u inozemstvu.

Političari u gradu s najstarijim sveučilištem u Njemačkoj, izrazili su zaprepaštenost ovim činom. "Mi ne samo da smo bez riječi nego jednostavno ne možemo vjerovati da se ovako nešto može dogoditi u našem Heidelbergu", rekao je Eckart Wuerzner, gradonačelnik ovog grada na jugu Njemačke.

Pročitajte više