Napao psihijatricu u Splitu kad je na komisiji rekla da mu se stanje nije pogoršalo

Foto: PIXSELL/Davor Javorovic

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 53-godišnjaka za prisilu prema zdravstvenom radniku. Terete ga da je prošlog ljeta u prostorijama područnog ureda Ministarstva hrvatskih branitelja nasrnuo na psihijatricu, predsjednicu vijeća vještaka koje je davalo mišljenje o pogoršanju stupnja njegove invalidnosti, piše Dalmatinski portal.

Dohvatio je za kosu i povukao

Kada je čuo da je komisija zaključila da nije došlo do pogoršanja invalidnosti od 20 posto, okrivljeni je skočio sa stolice na stol, dohvatio psihijatricu za kosu te je povukao prema gore.

Priskočili su članovi komisije i odvojili ga od kolegice. Neugodna situacija je potrajala dok napadnuta liječnica nije kazala da će pozvati policiju.

Psihijatrica završila u bolnici, napadač se brani amnezijom

Okrivljeni se udaljio, ali ne prije no što je vještake optužio da su politički namještenici i da su ga teško oštetili već nekoliko puta. 

Psihijatrica je završila u bolnici, gdje joj je konstatirana tjelesna ozljeda. Okrivljeni se pravda amnezijom. Bio je pod jakim sedativima i samog događaja se ne sjeća.

Pročitajte više