Navijač ozlijeđen u neredima završio u bolnici, propucana mu je desna potkoljenica

Ilustracija: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

NAVIJAČ koji je ozlijeđen u sinoćnjem masovnom sukobu Torcide i policije hospitaliziran je u karlovačkoj bolnici. Imao je prostrjelnu ranu desne potkoljenice. Izvan životne opasnosti je i stanje mu je stabilno.

"Radi se o civilnoj osobi, nije policajac, ali bitno je da je i dalje stabilno u odnosu na jutrašnje stanje", rekao je liječnik Suad Crnica. Prema njegovoj procjeni, pacijent će vjerojatno s bolničkog liječenja biti otpušten za dva ili tri dana.

"Mladić nije bio operiran, riječ je o primarnoj obradi rane. Budući da je riječ o prostrjelu nije bilo ni šivanja, već smo samo očistio prostrijeli kanal, ostalo se drenira", dodao je Crnica.

Ozlijeđeni tvrdi da je slučajno propucan

"Zaprimili smo osobu koja je bila na mjestu događaja, međutim nejasna je njezina uloga u svemu tome. Prema njegovoj izjavi, on nije bio aktivni sudionik onoga što se događalo, nego slučajna žrtva propucavanja, odnosno nečega što se dogodilo kao incident vatrenim oružjem. Njegovo stanje je stabilno i dobro se oporavlja, nije ni na koji način vitalno ugrožen, radi se o prostrjelnoj rani potkoljenice i za sada je to sve skupa pod kontrolom i dobro", rekao je Crnica ranije danas u razgovoru za HRT.

Podsjetimo, najmanje dvije osobe zadobile su prostrjelne rane nakon što je policija upotrijebila sredstva prisile protiv navijača Torcide koji su napali policajce. Policija je najavila izvanrednu konferenciju za novinare u 14 sati, nakon koje će biti poznato više detalja.

Pročitajte više