Navodna žrtva pedofila milijardera: Upoznao me s Trumpom kad sam imala 14

Screenshot: YouTube

JEDNA od četiri žene koje kažu da ih je Ghislaine Maxwell "uhodavala" za seks, posvjedočila je u srijedu da ju je pedofil milijarder Jeffrey Epstein odveo da upozna Donalda Trumpa kada je imala samo 14 godina.

Svjedočeći na suđenju, Ghislaine Maxwell u New Yorku, žena koja je identificirana pod pseudonimom Jane, rekla je na unakrsnom ispitivanju da je bivšeg predsjednika SAD-a upoznala 1990-ih u Mar-a-Lagu, njegovom odmaralištu u Palm Beachu na Floridi, prenosi NBC.

Jane nije navela nikakvo nedolično ponašanje Trumpa i nije ulazila u detalje zašto je bila u ljetovalištu.

"Epstein vas je upoznao s Donaldom Trumpom, zar ne?" upitala je Laura Menninger, braniteljica Ghislaine Maxwell.

"Da", odgovorila je Jane.

Trump odbio komentirati

Jane je također rekla da je 1998. sudjelovala na izboru ljepote Miss Teen USA, koji je bio povezan s Trumpom. Nije odmah bilo jasno je li to bilo prije ili nakon sastanka u Mar-a-Lagu.

NBC News obratio se Trumpovom glasnogovorniku kako bi saznao sjeća li se bivši predsjednik, koji je svojedobno nazvao Epsteina "sjajnim tipom", je li upoznao Jane. Do trenutka objave ovog teksta nije odgovorio.

Nakon Epsteinova uhićenja 2019. Trump je novinarima rekao da "nije Epsteinov obožavatelj".

Maxwell, 59-godišnja bivša Epsteinova pomoćnica, optužena je da je ciljano tražila ranjive djevojke i mlade žene te ih "uhodavala" za seks s Epsteinom i drugim moćnim muškarcima.

Maxwell odbacila sve optužbe

Na suđenju za pomaganje Epsteinu u regrutiranju i zlostavljanju Jane i tri druge maloljetne djevojke, uglavnom tijekom 1990-ih, Maxwell je odbacila sve optužbe i izjasnila se da nije kriva za šest optužbi koje su podignute protiv nje.

Odvjetnici Ghislaine Maxwell tvrde da je savezni tužitelji "žrtvuju" jer ne mogu suditi Epsteinu, osuđenom seksualnom prijestupniku koji se objesio u pritvoru na Manhattanu prije dvije godine dok je čekao suđenje za seksualnu trgovinu.

Tvrdnju da je Maxwell nepravedno meta kaznenog progona, ponovili su i njeni brat i sestra. U srijedu su u sudnici bili njezina sestra Isabel i brat Kevin.

Otkriće da se Jane razišla s Trumpom došlo je dan nakon što je u detalje svjedočila o tome kako ju je Maxwell navodno učila kako "masirati" i seksualno zadovoljiti Epsteina.

Jane: Epstein me redovito zlostavljao

Jane je također posvjedočila da ju je Epstein redovito zlostavljao i da je sudjelovala u orgijama koje su uključivale i Maxwell i Epsteina u njegovim raskošnim domovima u Palm Beachu na Floridi i New York Cityju te na njegovom ranču u Novom Meksiku.

Jane je seks s Epsteinom opisala kao "ljubljenje, oralni seks koji su pružali jednom drugom, oralni seks s Jeffreyjem i potpuni snošaj". 

"Jeste li uvježbali svoje svjedočenje za izravno ispitivanje?" upitao je u jednom trenutku branitelj Maxwell.

"Ne", odgovorila je Jane.

Jane istražiteljima o Maxwell nije ništa rekla dok se Epstein nije ubio

Braniteljica Maxwell je potom pokazala pismo zahvale Epsteinu, koje je uključivalo i: "You rock my world" (fraza koja se koristi kad se želi nekome reći da mu je učinio život boljim ili mu dao zadovoljstvo) i pitala Jane je li ona to napisala.

"Da, neugodno", odgovorila je Jane. 

Ranije na suđenju Jane je svjedočila da je još uvijek oplakivala smrt svog oca kad su se Maxwell i Epstein sprijateljili s njom dok je imala samo 14 godina. Rekla je da se Maxwell prema njoj ponašala kao starija sestra, a istovremeno ju je mamila u seksualnu trgovinu. 

Jane je potvrdila da nije istražiteljima rekla o navodnoj umiješanosti Maxwell do trenutka kad se Epstein ubio 2019.

"Učinili su mi grozne stvari, a ja o njima nisam htjela govoriti", rekla je u utorak na unakrsnom ispitivanju.

Suđenje Maxwell u južnom okrugu New Yorka počelo je u ponedjeljak i očekuje se da će trajati šest tjedana.

Pročitajte više

 

Pročitajte više