Nema više BMW-a, Audija i Mercedesa. Holding objavio koje automobile nabavlja

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

ZAGREBAČKI holding raspisao je novi natječaj za najam vozila. 

U planu Holdinga je srezati vozni park za 39 automobila putem neobavezujućeg poziva. Najviše će se srezati broj vozila Uprave Holdinga, i to s 13 na četiri automobila.

Što se modela automobila tiče, zadržao se isti, ali su se promijenile količine. U novom pozivu Holding će u najam uzeti 188 vozila, odnosno 39 vozila manje nego lani. 

Tu je, prema procjeni Holdinga, ušteda od oko 17 posto. 

Tomašević je još u rujnu najavio da će Grad, umjesto ranije predviđenih 150, unajmiti 50 automobila za potrebe gradskih službi, od kojih će polovica imati hibridni ili električni pogon.

 

Također, iz javnog poziva se vidi da luksuznih automobila, poput Audija, BMW-a i Mercedesa, nema. Planiraju se unajmiti putnička vozila niže klase, odnosno 120 automobila marki Opel Corsa, Peugeot 208 i Renault Clio.

Naručuje se i 15 automobila niže, srednje klase, poput Opel Astre, Golfa i Peugeota 308, odnosno osam manje nego u prethodnom ugovoru.

U srednjoj klasi automobila, u najam će se uzeti Opel Insignia i VW Passat, i to četiri automobila, odnosno devet manje nego u prethodnom ugovoru.

Unatoč rezu, odlučeno je udvostručiti broj gospodarskih vozila, poput VW Caddy Furgona i Dacia Dokkera, i to s trenutnog 21 na 41.

Još jedna novost u odnosu na lani je i to što, kako stoji u javnom pozivu, "naručitelj ima intenciju elektrifikacije voznog parka", pa se tako iznajmljivačima ostavlja mogućnost da u istoj klasi automobila ponude i električni automobil kao alternativu.

U nastavku možete pročitati cijeli javni poziv.

1630995-Poziv Na Sudjelovanje u Pripremi Postupka Jn - Zainteresiranim Gospodarskim Subjektima2983211 by Index.hr on Scribd

Pročitajte više