Nepostojećim transakcijama kriptovaluta trojica u Zadru "zaradila" preko 94.000 eura

Ilustracija: Shutterstock

Do pet godina zatvora prijeti trojici muškaraca sa zadarskog područja koji su računalnim prevarama, odnosno nepostojećim transakcijama kriptovaluta, nezakonito stekli više od 94 tisuće eura, za koliko su oštetili servis za poslovanje elektroničkim novcem.

Iz zadarske policije danas su objavili kako su kriminalistički istražili muškarce u dobi od 44, 42 i 35 godina, koje sumnjiče za kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka.

Prevarama "zaradili" preko 94 tisuće eura

Terete ih da su prošle jeseni na svoje digitalne račune, putem prijevarnih transakcija povrata nepostojećih uplata, "zaradili" ukupno više od 94 tisuće eura.

Taj su virtualni novac potom sa svojih prebacivali na druge korisničke račune otvorene u kriptomjenjačnicama ili dio podizali u gotovini na bankomatima na području Zadra.

Prijeti im zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina

Policija je pretragom njihovih stanova i drugih prostorija koje koriste pronašla i oduzela predmete koji su bili namijenjeni počinjenju ovog kaznenog djela.

Privedeni su i kazneno prijavljeni, a prijeti im zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina. Vezano za ovaj slučaj policija nastavlja kriminalističko istraživanje.

Pročitajte više