Nesreća balona kod Ljubljane, četvero ozlijeđenih

Fotografija nije s mjesta nesreće Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

NAJMANJE četiri osobe ozlijeđene su jutros u okolici Ljubljane u nesreći balona na topli zrak. Prevezene su u ljubljansku bolnicu i nisu u životnoj opasnosti.

U nesreći je sudjelovalo najmanje šest ljudi

Policija je objavila da je o nesreći obaviještena oko 10 sati te da je u njoj sudjelovalo najmanje šest putnika, uključujući i pilota balona. Radi se o pet belgijskih državljana i jednom Slovencu. Od četvero ozlijeđenih su tri Belgijca i Slovenac.

Nesreća se dogodila prilikom pokušaja spuštanja balona koji je doputovao iz Austrije, dok je drugi balon koji je došao iz istog smjera na zemlju sletio bez teškoća, prenose slovenski mediji. Do nesreće je došlo na području između Ljubljanskog barja i naselja Škofljica.

Na tom istom području je prije deset godina poginulo šest osoba

Na tom se području 2012. godine dogodila i najteža nesreća s balonom na topli zrak u Sloveniji do sada i jedna od najtežih u svijetu, u kojoj je poginulo šest ljudi, a više ih je bilo teško ozlijeđeno.

Veliki balon je nakon panoramskog razgledanja neuspješno pokušao aterirati, u čemu ga je omeo jak vjetar pa je dio putnika ispao iz košare u kojoj je bilo 32 ljudi. Mnogi su teško nastradali i kad se nakon udaraca košara odbila od zemlju i naletjela na drvo, pri čemu se zapalila kupola.

Takvi su popularni panoramski komercijalni letovi balonom zbog te nesreće više godina bili obustavljeni zbog premale sigurnosti i nejasne regulacije vezane na komercijalne letove balonima.

Pročitajte više