Nesreća na Aljasci: Poginula dva američka vojnika, 12 ih je ozlijeđeno

Ilustracija: Profimedia

DVA američka vojnika su poginula, a 12 ih je ozlijeđeno nakon što se vojno transportno vozilo prevrnulo na zemljanoj cesti koja vodi do područja za obuku na Aljasci, kazao je vojni glasnogovornik John Pennell. 11. zračno-desantna divizija je izdala priopćenje u kojem je potvrdila da se nesreća dogodila jučer, dok su išli prema području za obuku Yukon blizu Salche, što je oko 50 kilometara jugoistočno od Fairbanksa.

U vozilu je u trenutku nesreće bilo 17 vojnika. Hitne službe su ubrzo stigle na mjesto nesreće i pružile pomoć stradalima. 12 ozlijeđenih vojnika je kopnenim ili zračnim putem prebačeno u bolnicu Fairbanks Memorial. Pennel je naveo kako je dvoje vojnika s najtežim ozljedama prebačeno ambulantnim vozilom u Providence Alaska Medical Center u Anchorageu.

U travnju se na Aljasci sudarila dva vojna helikoptera

"Mi smo stvarno usko povezani, tako da upravo sada cijela 11. zračno-desantna divizija tuguje i priprema se pružiti svu potrebnu podršku obiteljima preminulih i pomoći onima koji su još u bolnici", dodao je. Vojska će istražiti uzrok nesreće, piše Associated Press.

Pennell je najavio da će, budući da je bilo smrtnih slučajeva, Centar za borbenu spremnost vojske u Alabami također poslati istražni tim. Imena dvojice poginulih vojnika bit će objavljena 24 sata nakon što njihova rodbina bude obaviještena.

Ovo je već druga nesreća ove godine na Aljasci u kojoj su stradali američki vojnici. U travnju su tri vojnika poginula kada su se sudarila dva vojna helikoptera dok su bili na putu za Fort Wainwright u blizini Fairbanksa.
 

Pročitajte više

 

Pročitajte više