Netko već mjesecima razbija autobuse u Rijeci. Vozač: Mladež je našla novu zanimaciju

Foto: EPA

ROBERT PULJIĆ, vozač riječkog prijevoznika Autotroleja, objavio je na svom Fejsu fotografije vandaliziranih autobusa.

Kaže da ih već mjesecima uništavaju mladi, koji se okupljaju na Delti, Autotrolejevom parkiralištu za autobuse i početnoj te završnoj stanici pojedinih prigradskih linija. Na fotografijama se mogu vidjeti razbijena stakla na autobusima, iščupana sjedala, dok je na jednoj i aktivirani vatrogasni aparat. 

"Većinom su to neregistrirana vozila, ali..."

"U ovo doba pandemije i svekolikih zabrana naša mladež je našla novu zanimaciju, već mjesecima noću pustoši po autobusima Autotroleja na Delti. Trgaju se sicevi, čupaju krovni otvori, razbijaju stakla, retrovizori, aktiviraju vatrogasni aparati, puši, pije i ostavlja smeće za sobom u parkiranim busevima.

Većinom je riječ o neregistriranim vozilima, ali ima i registriranih koji uslijed smanjene potrebe stoje po par dana, pa se i oni rado koriste za vandalizam. Ne čudim se ja mulcima koji rade takve stvari, čudim se da nikoga od mjerodavnih ovo ne zabrinjava, da se ništa konkretno ne poduzima da se tome stane na kraj.

"Koji bi si privatnik dopustio ovakvo uništavanje?"

Ne znam koji bi si privatnik dopustio da mu se autobusi kontinuirano uništavaju, a da on prstom ne mrdne da to zaustavi. Gradska firma očito nema tih briga, ovo vam je sve normalno, to su ionako stari autobusi, što ima veze, nek djeca razbijaju, moraju se negdje ispuhati", napisao je Autotrolejov vozač na Fejsu.

Poslali smo upit policiji i Autotroleju, objavit ćemo odgovore čim ih dobijemo.

Pročitajte više