Njemačka: Spriječili smo ulazak više od 50 nogometnih huligana u zemlju

Foto: EPA

Njemačka policija blokirala je 2300 ilegalnih ulazaka u zemlju tijekom aktualnog nogometnog natjecanja Euro 2024., rekao je danas glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova za list Kölner Stadt-Anzeiger.

Ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser u intervjuu za novine rekla je da je u posljednja dva tjedna provedeno više od 400 naloga za uhićenje i da je 50 nogometnih huligana spriječeno ući u zemlju. Natjecanje je počelo 14. lipnja, a finale se igra 14. srpnja.

Provjere i nakon završetka prvenstva

"Ovo pokazuje da je dobra stvar što provodimo provjere na granicama prema Danskoj, zemljama Beneluksa i Francuskoj tijekom prvenstva", rekla je Faeser za list. Provjere će se nastaviti do 19. srpnja, ovisno o situaciji. Faeser je operaciju opisala kao "veliki napor" savezne policije i policije u saveznim pokrajinama.

Prema ministarstvu unutarnjih poslova, 22.000 saveznih policajaca raspoređeno je da nadziru granice, zračne luke i željezničke postaje. Faeser je rekla kako je njezino viđenje turnira izuzetno pozitivno. "Moj je dojam da se obožavatelji nogometa iz cijele Europe ovdje osjećaju vrlo zadovoljno", rekla je ministrica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.