Nova anketa: HDZ i SDP rastu, Možemo dosta pao. Pupovac je najnegativniji

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U večerašnjem Dnevniku Nove TV objavljeni su rezultati istraživanja Crobarometar za lipanj. Riječ je o prvoj anketi koja je objavljena nakon europarlamentarnih izbora. 

Istraživanje je provela agencija Ipsos metodom osobnog anketiranja između 1. i 21. lipnja na uzorku od 990 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske.

Ovo su rejtinzi stranaka:

1. HDZ - 31.5 posto (+1 posto)
2. SDP - 20.5 posto (+0.3 posto)
3. Možemo - 9.1 posto (-2 posto)
4. DP - 7.8 posto (+ 0.4 posto)
5. Most - 7.7 posto (- 0.9 posto)

Najpozitivniji i najnegativniji političari

Što se tiče najpozitivnijih političara, predsjednik Zoran Milanović je još uvijek na prvom mjestu, ali se nastavlja njegov blagi pad. Premijer Andrej Plenković se vratio na drugu poziciju, a najveći gubitnik je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava koji je ispao iz Top 10. Dosta je pao i Božo Petrov, koji je prošlog mjeseca bio na drugom mjestu. 

Ovo su najpozitivniji političari: 

1. Zoran Milanović - 44 posto
2. Andrej Plenković - 37 posto
3. Tomislav Tomašević - 37 posto
4. Božo Petrov - 34 posto
5. Dalija Orešković - 32 posto

Listu najnegativnijih političara predvodi šef SDSS-a Milorad Pupovac, koji je na prvoj poziciji smijenio predsjednika SDP-a u odlasku Peđu Grbina. Plenković je u svibnju bio drugi najnegativniji političar, ali je ovog mjeseca pao na četvrtu poziciju. 

Ovo su najnegativniji političari: 

1. Milorad Pupovac - 72 posto
2. Peđa Grbin - 59 posto
3. Hrvoje Zekanović - 55 posto
4. Andrej Plenković - 54 posto
5. Gordan Jandroković - 53 posto

Porasla podrška Vladi

Optimizam građana je na istoj razini kao i prethodnog mjeseca. 65 posto ispitanika misli da država ide u lošem smjeru, a 26 posto da ide u dobrom smjeru.

30 posto ispitanika podržava rad Vlade, a 61 posto ga ne podržava. Podrška je porasla u odnosu na mjesece prije izbora. 71 posto ispitanika vjeruje kako će vladajuća koalicija odraditi puni mandat od četiri godine, dok 22 posto smatra kako neće. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.