Nova premijerka Italije svojata Istru. Markićkin portal hvali njen govor o obitelji

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

JUČER su Italiji održani parlamentarni izbori, pobijedila je koalicija desničara, a buduća talijanska premijerka bit će Giorgia Meloni, političarka čiju se stranku povezuje s profašističkim stavovima i veličanjem Mussolinija. Portal Željke Markić Narod.hr danas je podsjetio na govor koji je Meloni održala na Svjetskom kongresu obitelji u Veroni 2017., a na istom kongresu govor je održala i Markić. 

"Zašto je obitelj neprijatelj? Zašto je obitelj toliko zastrašujuća? Postoji samo jedan odgovor na ova pitanja. Zato što nas obitelj definira, ona je naš identitet. Sve što nas definira postaje neprijateljem onih koji žele da više nemamo identitet i da budemo savršeni konzumeristički robovi", govorila je na kongresu 2017. Meloni, a spominjala je kako se napadaju razni identiteti. 

Vraćanje Rijeke, Istre i Dalmacije Talijanima

"Ne bih se smjela definirati kao Talijanka, kršćanka, žena ili majka. Ne! Moram biti građanka X, spol mi treba biti X, tu je roditelj 1 i roditelj 2... Moram biti broj! Jer kada sam smo broj, kada više nemam identitet ni korijene, bit će savršeni rob koji ovisi o milost financijskih špekulanata. Savršeni konzument", govorila je. 

Zaključila je obećanjem da će braniti vrijednost svakog čovjeka, boga, domovinu i obitelj. Na istom kongresu publici se obratila i Markić, a sentiment se uglavnom poklapa s onim buduće talijanske premijerke. 

Između ostalog, spominje hrvatsku povijest i kako su se Hrvati, kao mali narod, morali boriti za zaštitu nacionalnog identiteta. Bitno je istaknuti da je Meloni u više navrata zagovarala "vraćanje" Rijeke, Istre i Dalmacije u talijanske ruke. 

U objavi je prvotno zaboravila spomenuti Hrvatsku kao članicu EU pa je u komentaru napisala kako se na to ne može naviknuti jer je bila protiv ulaska Hrvatske u EU. "Imovina prognanicima nije vraćena, a da ne govorim o direktnom pripajanju Istre i Dalmacije", pisala je 2014. Meloni. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više