Nova pulska Opća bolnica dobila uporabnu dozvolu

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

PULSKA Opća bolnica dobila je u srijedu uporabnu dozvolu za cjelokupan projekt izgradnje nove bolnice, čime je nadomak kraja najznačajniji projekt istarskog zdravstva u proteklih 25 godina, Izvijestili su iz Istarske županije. 

Projekt vrijedan 800 milijuna kuna, osim izgradnje, podrazumijeva i opremanje najsuvremenijom medicinskom opremom, dodaje se u priopćenju.

Naime, građevinski radovi započeli su u siječnju 2015. godine, a od prošle godine sve djelatnosti su objedinjene na jednoj lokaciji - onoj u Zagrebačkoj ulici u Puli.

Župan Miletić: Istra je ovo dugo čekala

Komentirajući vijest o dobivenoj uporabnoj dozvoli, istarski župan Boris Miletić rekao je da je Istra na ovo dugo čekala, ali da građani Istre konačno dobivaju novu, modernu i vrhunski opremljenu bolnicu, primjerenu 21. stoljeću.

"Moje zahvale idu svim djelatnicima Opće bolnice na strpljenju i razumijevanju, jer raditi dok je u vašoj blizini gradilište, nije nimalo lako, a pored toga tu su i izuzetno zahtjevni uvjeti rada zbog pandemije covida-19", poručio je Miletić, koji je najavio svečanost otvaranja nove bolnice za siječanj 2022. godine. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više