Zagrebom haraju prevaranti, žrtve su im stariji ljudi. Policija poslala upozorenje

Ilustracija: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

ZAGREBAČKA policija zaprimila je tri dojave o prevarama osoba starije životne dobi.

Tako je u ponedjeljak, 3. listopada između 12:30 i 14 sati na Maksimiru, u Ulici Gornji Bukovac, 83-godišnjakinju nazvala nepoznata muška osoba i lažno se predstavila kao zaposlenik financijske institucije koji će doći na adresu njenog stanovanja radi provjere novca koji ona ima u kući.

Nedugo potom nepoznati muškarac došao je na adresu oštećene, a ona mu je predala novac i nakit, nakon čega se udaljio. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

U razmaku od pola sata opljačkano je dvoje starijih ljudi

Jučer, 6. listopada oko 12 sati na Trešnjevci, u Ulici Bartolići, nepoznati počinitelj došao je do stana 79-godišnjakinje te se lažno predstavio kao službena osoba navodeći da je novac koji ona ima kod kuće krivotvoren. Nakon što je povjerovala u njegovu priču, pustila ga je u stan i predala mu novac, a on se udaljio iz stana. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Otprilike pola sata kasnije u Hanamanovoj ulici, nakon prethodnog telefonskog poziva nepoznate osobe koja je 76-godišnjaku rekla da je novac koji drži u svom domu krivotvoren, do stana oštećenog došao je nepoznati počinitelj koji se lažno predstavio kao službena osoba, a on mu je predao novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policija upozorava: Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata dok ne provjerite tko je

Policija je poslala upozorenje.

"Ovim putem upozoravamo građane da budu oprezni s nepoznatim gostima, pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi najavili svoj dolazak. Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ne nasjedajte na trikove poput raznih ponuda i prodaje.

“Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri i slično)", poručuju iz policije.

Pročitajte više