Novi detalji napada na skauta Osijeka: "Tukli su ga palicama, nisu bili maskirani"

Danas je u Osijeku policija održala press konferenciju o napadu na skauta NK Osijeka Jamieja Freemana (25). On je, podsjetimo, napadnut sinoć oko 1:30, a o incidentu je na presici govorio Darijo Premec, zamjenik načelnika PU osječko-baranjske.

 

Policiju je nakon napada nazvao sam Freeman te prijavio da su ga napale dvije nepoznate osobe. "Zadobio je udarce rukama i palicom po tijelu", rekao je Premec i dodao da je policija odmah izašla na teren te ozlijeđenog Freemana prevezla u bolnicu. Utvrđene su mu lakše tjelesne ozljede. 

Napali ga kod stadiona, nisu bili maskirani

Napad se dogodio na ulici, u blizini stadiona u Osijeku, no točnu lokaciju Premec nije rekao. "Razlog napada ne zna ni on sam, tako je bilo i prilikom njegove dojave. Riječ je o dvije osobe koje nije poznavao. Nisu bili maskirani, ali ne možemo točno reći ni kako su bili odjeveni jer je istraživanje još svježe", rekao je Premec dodavši da Freeman nije mogao razaznati dob napadača jer je napad bio kraći. 

"Provodi se kriminalističko istraživanje i još ne možemo reći povezuje li se ovaj događaj s onim od 28. svibnja, kad smo imali propucano vozilo, ali naravno da ćemo istraživanje usmjeriti i u tom smjeru", kaže Premec i dodaje da su Osijek i županija sigurni bez obzira na ove događaje. Svoju tvrdnju potkrijepio je statistikom koja kaže da u ovoj godini nije bilo ubojstava, već "samo" nekoliko pokušaja ubojstava. 

Policija ne zna tko je propucao auto sportskog direktora: "Provodimo poslove o kojima ne mogu javno"

Na upit novinara radi li policija nešto po pitanju plakata i grafita koji su ispisani u Osijeku s porukama protiv članova Uprave kluba, Premec je odgovorio da je i to jedan dio istraživanja, ali da se ne radi o kaznenom djelu koje se istražuje po službenoj dužnosti.

"Naravno da ćemo provjeriti sve informacije o tome", dodao je.

Napomenuo je da zasad nije otkriven počinitelj kaznenog djela propucavanja automobila kojim se koristio sportski direktor NK Osijeka Jose Boto te dodao da istraživanje, što se tiče motiva, provode u nekoliko smjerova. 

"Obavili smo više od 50 razgovora s djelatnicima kluba i građanima, pregledavamo snimke nadzornih kamera i provodimo još neke policijske poslove koje ne mogu javno prezentirati", izvijestio je Premec.

Freeman je, podsjetimo, u NK Osijek stigao prije nekoliko mjeseci na poziciju glavnog klupskog skauta i prvog pomoćnika sportskog direktora Josea Bota kako bi mu pomogao naći nova pojačanja.

Motiv nepoznat

Ne znaju se motivi napada ni tko su napadači, ali se odmah po društvenim mrežama počelo špekulirati da je ovaj napad povezan s propucavanjem auta Osijekovog sportskog direktora Josea Bota

Sportskom direktoru propucali auto sa sedam metaka

Podsjetimo, prije dva tjedna sa sedam metaka propucan je auto sportskog direktora Josea Bota. 

Srećom, stradao je samo njegov VW Arteon, koji je bio parkiran u prolazu između dviju zgrada u Šamačkoj ulici u Osijeku, gdje i stanuje. U vjetrobransko staklo na strani vozača ispaljeno je sedam hitaca, a to je prvi vidio njegov suradnik i sunarodnjak Alfredo Almeida, kojeg je nedavno postavio na mjesto koordinatora omladinske škole Osijeka.

Boto je kasnije izjavio da se ničega ne boji i da ne zna ima li neprijatelje jer je u Hrvatsku stigao tek prije šest mjeseci. Na ružne scene reagirali su i političari iz vrha, poput Plenkovića, a klub je posjetio i osječki gradonačelnik Ivan Radić. Napad su osudili iz kluba i HNS-a.

"Ne pada mi na pamet napustiti grad i klub, ovo mi samo daje dodatni motiv", kratko je tada poručio Boto.

Tko je Jose Boto?

Jose Boto je portugalski sportski direktor koji je osam godina radio u Benfici kao šef skautske službe, a nakon toga je isti posao obavljao u Šahtaru iz Donjecka. 

Prije nego što je u siječnju stigao u Osijek, radio je kao sportski direktor u grčkom PAOK-u. Svojim dolaskom u Osijek dobio je odriješene ruke vrhuške kluba da provede promjene koje je zamislio. Boto je doveo svoje ljude u klub i postavio ih na funkcije za koje je smatrao da trebaju promjenu. Ništa neuobičajeno u nogometu kada se mijenjaju lica unutar kluba.

Renomirani Portugalac poziciju sportskog direktora preuzeo je od Ivice Kuleševića, koji je tu dužnost obavljao od odlaska Nenada Bjelice. Nakon dolaska Bota u klub, otkaz je dobio trener Zoran Zekić. Jučer je za trenera postavljen Talijan Federico Coppitelli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.