Novi detalji napada u Bangkoku: Tinejdžer ubojica tvrdi da je čuo glasove

Foto: EPA/Profimedia

Četrnaestogodišnjak koji je danas uhićen nakon što je otvorio vatru u trgovačkom centru u Bangkoku i pritom ubio dvije osobe, a ranio ih pet, priveden je. Smrtno su stradali Kinez i stanovnik Mjanmara, a u pucnjavi je ranjeno još petero ljudi, najnoviji su podaci koje je objavio šef policije Torsak Sukwimol.

Dijagnosticiran mu poremećaj, nije uzimao lijekove

Osumnjičenik je 14-godišnji mladić kojemu je ranije dijagnosticiran psihički poremećaj, no nije uzimao lijekove, rekao je isti dužnosnik. "Rekao nam je da mu je netko 'iznutra' kazao na koga da puca", pojasnio je Sukwimol.

Tinejdžer je učenik privatne škole koja se nalazi blizu trgovačkog centra. Po snimkama nadzornih kamera koje su prenijeli tajlandski mediji, uhićen je u trgovini namještajem.

 

Izbila panika, pobjegle stotine ljudi

Pucnjava je izazvala paniku u luksuznom trgovačkom centru Siam Paragonu, a očevici su AFP-u ispripovijedali da je iz centra hitno evakuirano više stotina ljudi.

Centar se nalazi u središtu Bangkoka. Turističko je i trgovačko žarište koje privlači brojne posjetitelje, osobito Kineze koji ondje često kupuju nakon oporavka turizma u Tajlandu nakon pandemije.

Pucnjava se dogodila gotovo godinu dana nakon najvećeg masovnog ubojstva u modernoj tajlandskoj povijesti, koje se dogodilo u pokrajini Nong Bua Lam Phu. Tada je bivši policajac ubio 36 ljudi, a većinom se radilo o djeci mlađoj od pet godina.

Po podacima švicarskog programa Small Arms Survey u Tajlandu, zemlji sa 70 milijuna stanovnika, 2017. bilo je oko deset milijuna komada vatrenog oružja, od čega otprilike četiri milijuna nije registrirano.

Pročitajte više

 

Pročitajte više