Novi detalji o mladićima koji su BMW-om driftali na skijalištu i mlatili ljude

DIREKTOR Goranskoga sportskog centra koji upravlja skijalištem Platkom Alen Udovič, nakon još jednog slučaja ulaska automobilom na stazu, pozvao je građane da to ne čine jer se tako oštećuju staze te ih je potrebno dodatno uređivati.

Naime, u nedjelju navečer trojica mladića ušla su BMW-om na podnožje staze Radeševa na Platku i, prema riječima svjedoka, "driftali" po snijegu. Nakon što su ih mladić i djevojka upozorili na nedolično ponašanje, mladići iz automobila su ih napali, a pretukli su i muškarca koji ih je pokušao razdvojiti, navode svjedoci.

Primorsko-goranska policijska uprava samo je potvrdila da se izgred dogodio na Platku, ali još nije iznijela pojedinosti o tom slučaju jer traje istraga.

Zasad je utvrđeno da su trojica hrvatskih državljana napala tri osobe u dobi od 22, 44 i 49 godina, od kojih je jedna žena, te im nanijeli ozljede zbog kojih su morali na liječenje u riječki KBC.

Prema policiji, u bolnici su utvrdili da su lakše ozlijeđeni pa su pušteni na kućno liječenje.

Udovič: Organiziranje zaštitarske službe 24 sata na dan bilo bi preskupo

Direktor Goranskoga sportskog centra Alen Udovič rekao je kako se svake sezone dogode dva do tri slučaja ulaska automobilima na stazu. Istaknuo je da bi najbolje rješenje bilo da to ne čine jer se ni ljeti, kako je rekao, ne dolazi na plažu automobilom.

Na pitanje može li se spriječiti ulazak automobilom na staze, Udovič je odgovorio da bi organiziranje zaštitarske službe 24 sata na dan bilo preskupo. Također, rekao je za Hinu, ne mogu se postaviti ni rampe na pristupne ceste do staza jer se njima kreću radni strojevi kojima se mora omogućiti slobodno kretanje.

Svako kretanje automobilom po uređenim stazama i podnožju skijališta uzrokuje dodatne radove na njihovu održavanju. "Problem je i moguća opasnost od naleta na osobe ili oštećenja opreme jer su vozači tih automobila često pod utjecajem alkohola ili opijata", istaknuo je Udovič i dodao da je BMW u utorak uklonjen s Radeševa te da je Goranski sportski centar tu uslugu naplatio 265 eura.

Kako se može vidjeti na internetskim stranicama skijališta Platka, zahvaljujući kamerama, zimi navečer i noću često na velikom parkiralištu "drifta" po nekoliko automobila. To je način kretanja automobila u kojem se silom zanosi i bočno proklizava kotačima uzrokujući njegovo polukružno okretanje.

Udovič je rekao kako je policiju i druge službe pitao može li se to spriječiti, na što je dobio odgovor da se može reagirati tek ako se dogodi nesreća.

"Problem u ovome je što automobili na parkiralištu vozeći na ovaj način ostavljaju duboke tragove, koji se zamrznu i vrlo ih je teško nakon toga ukloniti i urediti parkiralište", istaknuo je direktor Goranskoga sportskog centra.

Pročitajte više

 

Pročitajte više