Novi detalji: Vozač busa pronađen vezan pojasom. Traje identifikacija još 11 umrlih

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

POLJSKI portal Wp uspostavio je kontakt s tri obitelji hodočasnika koji su trebali biti u autobusu u trenutku tragične nesreće u Hrvatskoj. Kako kažu, još uvijek nemaju informacije o svojim najmilijima, a do telefonske linije poljske vlade nemoguće je doći.

Nedugo nakon nesreće poljskog autobusa na hrvatskoj autocesti A4 Veleposlanstvo Republike Poljske u Zagrebu pokrenulo je posebnu telefonsku liniju za obitelji stradalih koje žele dobiti informacije o njihovom stanju i za one koji se žele uvjeriti da u autobusu nije bio netko njihov. Broj +385 148 99 414 i u poljskim se medijima navodi u vijestima o tragediji.

"Jučer cijelo vrijeme nije bilo nikakvih informacija na dežurnoj liniji. Danas je ne mogu dobiti. Iz ministarstva poručuju da svi već znaju što je s rodbinom, a mi još ne znamo", doznao je Wp od jedne od osoba koje traže informacije o putnicima iz autobusa. Ljudi koji traže informacije o svojim najmilijima kažu kako stalno pokušavaju dobiti vladinu telefonsku liniju, no stalno je zauzeto, a kad poziv konačno bude uspješan, nitko se ne javlja.

"Djelatnici konzulata trenutno provode brojne aktivnosti u Zagrebu i okolici. Svakako se javljaju na telefon kad god mogu", rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Lukasz Jasina. Ministarstvo ističe da linija za pomoć radi te da poteškoće s telefoniranjem nisu uzrokovane npr. tehničkim problemima.

Glasnogovornik glavnog policijskog zapovjednika: Svi preživjeli su identificirani

U nedjelju popodne glasnogovornik glavnog policijskog zapovjednika priopćio je da su svi preživjeli u nesreći identificirani. Međutim, u priopćenju se ne navodi znaju li sve obitelji hodočasnika koji su putovali u Međugorje što se dogodilo njihovoj rodbini i u kakvom su stanju.

"U subotu su identificirane praktički sve žive osobe, a danas je jako težak dan jer će danas biti službena identifikacija onih koji nisu preživjeli. Moglo bi se reći da to vrijedi za ovih jedanaest tijela jer je vozač identificiran. Budući da je bio zaglavljen za volanom vezanog sigurnosnog pojasa, nije bilo sumnje u njegov identitet", rekao je glasnogovornik Inspektorata policije KGP-a Mariusz Ciarka.

Pročitajte više

 

Pročitajte više