Novi masovni prosvjed u Podgorici: "Nikad Crna Gora kakvu Vučić sanja"

Foto: Screenshot Twitter

NA PLATOU ispred skupštine Crne Gore u Podgorici večeras je održan treći po redu veliki prosvjed protiv vlasti. Organizatori skupa zahtijevaju povlačenje izmjene Zakona o predsjedniku, deblokadu Ustavnog suda, kao i hitne izvanredne parlamentarne izbore.

I ovaj se prosvjed održava pod sloganom "Ima nas", a osim okupljanja pred skupštinom, uključuje i šetnju prosvjednika središtem grada. 

Prošlotjedni prosvjedi okupili su, prema pisanju crnogorskih medija, više od 20.000 ljudi, a i večeras su na ulicama glavnog crnogorskog grada tisuće ljudi.

Osim građana prisutne su i jake policijske snage. 

Kao i na prethodnim skupovima, građani su stigli iz gotovo svih krajeva Crne Gore, a na večerašnjim prosvjedima istaknuti su transparenti s natpisima "Ima nas, za Crnu Goru, za EU" i "Ne damo te Crna Goro".

Građanski aktivist Predrag Vušurović kazao je da je njihovu peticiju za povlačenje Zakona o predsjedniku do sada potpisalo 35.000 ljudi.

"Nikad Crna Gora kakvu Vučić sanja. Crna Gora je ustala", poručio je Vušurović i dodao da žele stabilnu Crnu Goru, a ne "Dritanov spektakl".

 

Pročitajte više