Gotovo je. Puljak ima 48.73%, s Đogašem ide u drugi krug

Foto: Index

OBRAĐENA su sva izborna mjesta do 22:40. Puljku je malo nedostajalo da već u prvom krugu postane gradonačelnik Splita.

>> IZ MINUTE U MINUTU Pratimo reakcije. Puljak i Đogaš se obratili, idu u drugi krug

Puljak prema ažuriranim rezultatima ima 48.73%, Đogaš, 25.67%, Kerum 7.94 posto, Mostov Josip Markotić 4.53%, SDP-ov Davor Matijević 3.84 posto, a Aris Zlodre iz koalicije oko Suverenista ima 3.89 posto. 

Ostali kandidati za gradonačelnika su ispod 3 posto. 

S obzirom na to da nijedan kandidat nije osvojio natpolovičnu većinu, Puljak i Đogaš će se sučeliti u drugom krugu izbora za splitskog gradonačelnika u nedjelju, 10. srpnja.

Rezultati za gradsko vijeće

Splićani su birali i 31 gradskog vijećnika s 11 kandidacijskih lista.

Prema najnovijim rezultatima izbora za Gradsko vijeće, Puljkov Centar ima 42.47 posto, HDZ ima 23.81 posto, Kerumov HGS 7.11 posto, Most 6.61%, SDP 5.75%, DP, HDS, HSP i Hrvatski suverenisti 5.63%. Možemo ima 3.79%, a Pametno za Split i Dalmaciju 2.56%. 

 

Odaziv na izbore za Gradsko vijeće bio je 31.6 posto upisanih birača. 

Prijevremeni izbori održani se nakon nešto više od godinu dana od redovitih izbora zbog ostavki gradonačelnika Ivice Puljka, njegovih zamjenika te 20 vijećnika Gradskog vijeća.

Puljak: Split će doživjeti takvu renesansu kakvu nisu još vidjeli gradovi u Hrvatskoj

Ivica Puljak nešto iza 22 sata obratio se javnosti u svom stožeru.

"Građani Splita su odlučili, izabrali su red umjesto nereda, budućnost umjesto prošlosti, javni interes i borbu za javni interes i sve što smo nas trojica i naš tim radili. Zahvaljujem građanima Splita. Zahvaljujem svojim zamjenicima. Vjerujem da ćemo pobijediti i za 15 dana, u drugom krugu. Imamo većinu u Gradskom vijeću, moći ćemo napraviti sve što smo zacrtali", rekao je Puljak.

"Ova tri mjeseca će dati veći zamah gradu Splitu i Split će sve ne samo nadoknaditi nego će Grad Split doživjeti takvu renesansu kakvu nisu još vidjeli gradovi u Hrvatskoj. Mi nećemo koalirati s HDZ-om ili Kerumom, ali ako će podržati naše projekte, mi ćemo im pružiti ruku i s njima raditi", najavio je Puljak.

Zoran Đogaš: Imamo to što imamo

Nakon Puljka obratio se i Zoran Đogaš. 

"Očekivao sam malo bolje rezultate. Očito se Puljku isplatilo, ali njegovi koalicijski partneri su dobili manje. Imamo to što imamo", rekao je Đogaš.

"Još postoji šansa dok traje utakmica", rekao je Đogaš. "Ja sam novo lice u politici, od sebe sam napravio najbolje što sam mogao. Građani su odabrali to što su odabrali", rekao je.

Pročitajte više