Objavljene fotke pedofila miljardera i njegove pomoćnice na imanju britanske kraljice

Foto: SDNY

AMERIČKI sud objavio je fotografiju Jeffreyja Epsteina i Ghislaine Maxwell kako sjede na klupici u, čini se, rezidenciji britanske kraljice Balmoralu.

Datum fotografije nije poznat, ali se vjeruje da je snimljena 1999. godine, kada je princ Andrew navodno pozvao par da ostane na škotskom imanju.

Maxwell (59) se trenutno sudi za "pripremanje" maloljetnica za Epsteina koji ih je potom navodno seksualno zlostavljao između 1994. i 2004. godine. Maxwell odbacuje sve optužbe i tvrdi da je ona samo "žrtveni jarac" jer nije moguće suditi Epsteinu.

Epstein je bio optužen za vođenje "ogromne mreže" maloljetnih djevojaka koje je koristio za seks. No kako se ubio u njujorškoj zatvorskoj ćeliji, nikad mu nije suđeno.

Na imanje ih je zvao princ Andrew

Fotografiju Epsteina i Maxwell poroti su pokazali tužitelji kako bi utvrdili koliko su blizak odnos imali njih dvoje te da su bili "partneri u zločinu".

Ona je pronađena u Epsteinovoj vili na Manhattanu, a čini se da je snimljena u Balmoralu. Kraljica i njena obitelj tijekom godina fotografirani su kako sjede pokraj nečega što izgleda kao ista brvnara ispred koje sjede Epstein i Maxwell na toj fotografiji. 

Od ranije je poznato da se par družio i s princom Andrewom, trećim djetetom kraljice Elizabete, a ranije je objavljeno da ih je on pozvao u Balmoral. Princ Andrew je to odbio komentirati.

Na suđenju se već čulo da je princ nekoliko puta putovao Epsteinovim privatnim avionom. Princ Andrew nije optužen ni za što u ovom slučaju.

Poroti pokazan niz fotografija

Među ostalim fotografijama koje su ovog tjedna pokazane na sudu bilo je i nekoliko njih na kojima su Maxwell i Epstein zajedno, ponekad zagrljeni ili intimni jedno s drugim.

Posebno se ističe fotografija na kojoj se vidi kako se par ljubi i skica Ghislaine Maxwell postavljena na zid kupaonice. Tu su bile i fotografije Maxwell i Epsteina u raznim razodjevenim pozama. 

Maxwell, koja ima britansko, američko i francusko državljanstvo, prijeti kazna do 80 godina zatvora ako bude osuđena po optužbama za seksualnu trgovinu i laganje pred sudom.

Pročitajte više