Ovo su prosječne plaće po županijama. Pogledajte kolika je u vašoj

Foto: Državni zavod za statistiku

DRŽAVNI zavod za statistiku objavio je podatke o prosječnim neto i bruto plaćama po županijama. Podaci su dobiveni obradom podataka iz obrasca JOPPD. 

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za treće tromjesečje 2022. u odnosu na isto razdoblje 2021. porasla je u svim županijama. Najveći porast bio je u Krapinsko-zagorskoj županiji, za 9.2%, a najmanji u Gradu Zagrebu, za 6.1%.

Najviša prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za treće tromjesečje 2022. isplaćena je u Gradu Zagrebu, u iznosu od 8968 kuna, a najmanja u Virovitičko-podravskoj županiji, u iznosu od 6577 kuna.

Najveći porast bruto plaće u Istarskoj županiji

 

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za treće tromjesečje 2022. u odnosu na isto razdoblje 2021. porasla je u svim županijama. Najveći porast bio je u Istarskoj županiji, za 10.5%, a najmanji u Gradu Zagrebu, za 7.0%.

Najviša prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za treće tromjesečje 2022. bila je u Gradu Zagrebu, u iznosu od 12.702 kune, a najmanja u Virovitičko-podravskoj županiji, u iznosu od 8621 kune.

Pročitajte više

 

Pročitajte više