Objavljeni detalji velike potrage za tipom u Zagrebu, policija pucala na njega

Foto: Index

POLICIJA je jučer satima tragala za muškarcem koji je divljao i radio nered u zagrebačkoj Dubravi, a govorilo se i da je naoružan.

Policija je danas objavila detalje velike potjere.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke – uključujući i službenike Interventne jedinice policije – u suradnji s pripadnicima Antiterorističke jedinice Lučko, svladali su sinoć oko 18:30 sati muškarca radi kojeg je ranije tog dana zatražena intervencija policije", piše policija.

Naime, oko 13:30 u Dubravi, na Čučerskoj cesti, žena je zatražila intervenciju policije navodeći da ima problema s podstanarom zbog njegovog agresivnog i nasilničkog ponašanja, piše policija.

Na mjestu događaja policijski službenici su uočili muškarca, koji im je zaprijetio da će upotrijebiti vatreno oružje te se dao u bijeg prema obližnjoj šumi. Zbog navedenog su policijski službenici nastavili progon za njim, ali i zatražili dolazak dodatnih snaga na mjesto događaja jer je iz dostupnih saznanja proizlazilo kako je moguće da muškarac raspolaže vatrenim oružjem te je vjerojatno nasilan.

Dolaskom većeg broja snaga na područje intenzivnog traganja, muškarac je oko 18:30 uočen u Slanovečkoj ulici, kada je prema policijskim službenicima usmjerio pištolj te im se počeo približavati, piše policija.

 

Došlo je do pucnjave

Zbog navedenog su ga policijski službenici upozorili da odbaci oružje, na što se on oglušio, zbog čega su ispalili hice upozorenja, dok je drugi policijski službenik – zbog pištolja usmjerenog u njegovom pravcu i zbog odbijanja izravnog napada na sebe – nakon upozorenja ispalio nekoliko hitaca u smjeru muškarca, koji je dalje nastavio bježati.

Potom su ga policijski službenici sustigli i uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje svladali.

U ovom je trenutku u tijeku kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi sve okolnosti i činjenice njegovog postupanja, pa tako i okolnosti pod kojima je oko 16 sati na Čučerskoj cesti pištoljem zaprijetio zaposlenici jedne trgovine.

Tijekom navedenog postupanja oštećene su staklene stijenke na dvije obiteljske kuće u Slanovečkoj ulici te osobni automobil koji se nalazio parkiran u dvorištu ispred ulaza.

"U odnosu na uporabu sredstava prisile obavještavamo kako će, sukladno važećim zakonskim odredbama, načelnik policijske uprave nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja donijeti ocjenu opravdanosti i zakonitosti njihove uporabe."

Pročitajte više