Obrtnici: Kolega je brao orahe s poda, Grad mu poslao račun. Grad: To je očito šala

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

JEDAN obrtnik iz Đurđevca pretprošlog je tjedna od djelatnika gradske uprave, kako kaže, dobio račun za najam javne površine od 250 kuna jer je pokupio orahe koji su bili pod stablom uz dječje igralište nedaleko od poslovnog centra.

"Naš kolega ne bježi od toga da je pobrao nekoliko oraha, ali stvarno je sramotno da mu se zbog toga izdaje račun i traži bilo kakva naknada. Orahe znaju pokupiti i djeca koja se tu igraju i njihovi roditelji pa se postavlja pitanje hoće li i oni dobiti račune ili netko od građana koji u parku znaju pokupiti kestene", pričaju za Podravski obrtnici koji su željeli ostati anonimni.

Obrtnik se odmah, kad je shvatio da je zapravo dobio račun za berbu oraha, obratio carini i državnom inspektoratu, no oni mu nisu mogli pomoći jer je račun izdao Grad Đurđevac.  

Grad: Očito je riječ o šali

No, iz ureda gradonačelnika Hrvoja Jančija Podravski je dobio odgovor kako Grad Đurđevac ne izdaje niti je izdao račun po osnovi berbe oraha.

"Očito je riječ o neumjesnoj šali ili provokaciji. Ako postoji takav dokument koji bi sadržavao obilježja Grada Đurđevca, najvjerojatnije se radi o krivotvorini, što predstavlja kazneno djelo", navode iz ureda gradonačelnika.

Podravski navodi kako se na računu može vidjeti službeni žig grada Đurđevca, potpis gradonačelnika, pa čak i poziv na broj na koji se treba uplatiti kazna.

Pročitajte više