Očuh tinejdžera koji je divljao njegovim autom: Nisam kriv, krive su društvene mreže

Foto: PU brodsko-posavska

JUTROS oko 3 sata u Novoj Gradiški 17-godišnjak se autom zabio u betonski stup nakon divljanja po cesti. S njim u autu je bio 16-godišnjak, a jurnjava gradom objavljena je na društvenim mrežama. Tinejdžer koji je vozio bez položenog vozačkog ispita i bez korištenja sigurnosnog pojasa završio je u bolnici s teškim ozljedama te protiv njega slijedi prijava za obijesnu vožnju.

Index je neslužbeno doznao da je maloljetnik uzeo očuhov auto bez njegova znanja. Stalni sudski vještak za promet Goran Husinec rekao nam je da bi u ovom slučaju mogli odgovarati i očuh, kao vlasnik auta, te maloljetnik koji je vozio. Rekao je da je u ovom slučaju više kriv roditelj nego maloljetnik jer nije pazio na ključ vozila.

UPOZORENJE: Snimka je uznemirujuća, gledajte ju na vlastitu odgovornost

 

Danas.hr je razgovarao s očuhom tinejdžera koji je izazvao prometnu nesreću u Novoj Gradiški. 

Očuh: Za sve su krive društvene mreže

"Sve je bilo zaključano, našao je ključ i uzeo mi auto. Vozali su se po gradu i sudarili su se. Vjerujte mi, nisam kriv ništa. Auto je bio zaključan i garaža, on je našao ključ i što da ja radim", govori očuh 17-godišnjaka za Danas.hr.

Očuh je za sve okrivio društvene mreže. Tinejdžer se trenutno nalazi u bolnici, ali mu je stanje stabilno, potvrdio je ranije za Danas.hr ravnatelj bolnice u Novoj Gradiški dr. Josip Kolodziej. "Riječ je o ozljedi prsnog koša i ramena. On je izvan životne opasnosti", rekao je šef bolnice.

Pročitajte više