Od korone umro vjeroučitelj i ravnatelj (49) zagrebačke osnovne škole

Foto: Sisačka biskupija

TRAJNI đakon Sisačke biskupije, ujedno ravnatelj zagrebačke Osnovne škole Tina Ujevića, Milan Daniel Jurić preminuo je jutros u 50. godini.

Kako javlja Jutarnji, u školi su im potvrdili da je preminuo od posljedica koronavirusa.

"U ime školskog kolektiva s golemom tugom pozdravljam svog omiljenog kolegu, vjeroučitelja Daniela. Bili smo bliski i jedino što u ovome trenutku mogu reći jest da su ga djeca doista obožavala i navijala upravo za njegov izbor za ravnatelja", rekla je za Jutarnji učiteljica geografije Gordana Egartner Tkalec.

Milan Daniel Jurić rođen je 9. listopada 1972. u Tovarniku od oca Andrije i majke Kate. Osnovnu školu završio je u Tovarniku, a srednju u Vinkovcima. Po završetku škole stupa u ZNG, kao pripadnik Hrvatske vojske, piše IKA.

Nakon rata studirao je teološke znanosti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je 21. lipnja 2017. magistrirao na temu "Rasprava o Bogu u filozofiji Karola Wojtyle". 

Kao vjeroučitelj djelovao je u OŠ Tina Ujevića u Zagrebu gdje je u ovoj školskoj godini i preuzeo službu ravnatelja. Bio je oženjen i ima tri kćeri.

Za trajnog đakona zaredio ga je sisački biskup Vlado Košić 10. prosinca 2011. u sisačkoj katedrali. Djelovao je u župama Pešćenica i Lekenik.
 

Pročitajte više

 

Pročitajte više