Neki Zagrepčani sami obnavljaju kuće: "Nisam mogao čekati, imam dvoje male djece"

Screenshot: Nova TV

OD ZAGREBAČKOG potresa prošle su gotovo dvije godine. Jedno od najteže pogođenih naselja je Medvedski breg. Ondje je jedina novost WC, dok su kontejneri na gotovo svakih sto metara. Mještani više ne vjeruju vladajućima.

"Sa svojih deset prstiju, uz pomoć mojih kolega, donacija... To je jedini način s obzirom na to da država ne sudjeluje", rekao je jedan od mještana Ivica Šušković u razgovoru za Dnevnik Nove TV. Napomenuo je da su dvije etaže napravljene u roku tri mjeseca.

"Ne možemo vječito biti po nečijim prostorima"

"U roku godine dana se može napraviti kompletna kuća. Nisam mogao čekati, imam dvoje male djece. Moram im sagraditi dom. Ne možemo vječito biti po nečijim prostorima", naglasio je Šušković. Krov još nemaju, jer nemaju financija.

"Do kraja drugog mjeseca bi mi grad trebao isplatiti 50.000 kuna", kazao je i dodao da je do sada potrošio preko 250.000 kuna: "Puno je iz donacija, nešto iz kredita. Napravilo se tako da izdrži puno jače potrese."

Poruka vladajućima: Prestanite filozofirati i mislite na nas koji smo stradali

Šušković ima i poruku za vladajuće.

"Neka prestanu filozofirati, neka misle na nas koji smo stradali i neka počnu nešto raditi, a ne izvlačiti se na to što će reći struka ili oni za zaštitu spomenika."

Obitelj Šušković trenutno živi u objektu od rođaka, u 40-ak kvadrata.

"Nas se šestero naguralo, pregradili smo se ormarima da imamo koliku-toliku privatnost. No svi smo na rubu živaca, teško je... Nemate svoju slobodu, ni sekunde privatnosti. Jedino kad odete u kupaonu i zaključate se", kazao je Ivica pa zaključio:

"Izgubio sam bilo kakvu vjeru, s obzirom na to da su donijeli promjene u zakonu, a još to nisu izglasali. Teško."

Pročitajte više

 

Pročitajte više