Olujni vjetar i kiša otežavaju promet diljem zemlje

Foto: PIXSELL/Goran Kovacic

ZBOG olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i Paški most, izvijestio je u nedjelju Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A7 Draga-Šmirka zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Svete Marije Magdalene, državnoj cesti čvor Križišće-Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće zabrana je dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zabrana i na Krčkom mostu

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp-prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1.9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Bristovac i vijadukta Božići (60 km/h) te autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva na mostu Rječina te se vozi uz ograničenje brzine.

Pojačan je promet na pojedinim graničnim prijelazima, obilaznicama, u blizini turističkih središta na obali, a zastoji su mogući na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.

Mokri i skliski kolnici

U povodu Dana državnosti, u nedjelju će od 14 do 23 sata biti na snazi zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju. Zabrana se ne odnosi na autoceste i državnu cesti D1.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. U priobalju puše bura. Mogući su odroni. HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Pročitajte više

 

Pročitajte više