Opet problem s Boeingom. Avion se vratio u Amsterdam, objavljeno zašto

Foto: EPA

 Zrakoplov Boeing 777 nizozemske zrakoplovne kompanije KLM vratio se danas, malo nakon polijetanja, u amsterdamsku zračnu luku Schiphol nakon što su piloti prijavili nespecificiran tehnički problem, objavila je nacionalna kontrola zračnog prometa.

Let KLM705, koji je trebao letjeti za Rio de Janeiro okrenuo se iznad susjedne Belgije te zatražio slijetanje zbog mjera opreza, rekla je glasnogovornica nizozemske kontrole zračnog prometa. Na aplikaciji za praćenje letova FlightRadar 24 uočeno je da se zrakoplov vratio u zračnu luku Schiphol.

Za sada nije poznato o kakvom je tehničkom problemu riječ. 

Niz problema s Boeingom

Ovo je samo posljednji u nizu incidenata u koji su bili uključeni zrakoplovi Boeinga. Nedavno se saznalo za slučaj od 11. travnja, kad je Boeing 737 Max 8 Southwest Airlinesa počeo naglo propadati, zaustavivši propadanje na oko 120 metara iznad Tihog oceana. 

Prošlog tjedna je objavljeno da je tijekom svibnja drugi Boeing 737 Max pretrpio štetu nakon što je doživio nizozemski okret. Nizozemski okret označava situaciju u kojoj se zrakoplov ljulja od vrha jednog krila do vrha drugog krila. Naziv je uveden jer zrakoplov u zraku oponaša kretanje nizozemskog klizača na ledu. 

U siječnju je američka Savezna uprava za zrakoplovstvo (FAA) naredila da gotovo 200 Boeinga 737 Max 9 prestane letjeti nakon što je komad trupa otpao usred leta. Zrakoplovi su vraćeni u upotrebu nakon što su prošli opsežnu inspekciju.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.